25n
Orgull
Orgull

Sis de cada deu valencians pagarien més per l'entrada d'un festival si fóra 100% sostenible, segons un estudi

Sis de cada deu valencians pagarien més per l'entrada d'un festival si fóra 100% sostenible, segons un estudi
14/08/2019 -

Sis de cada deu valencians estarien disposats a pagar més per l’entrada d’un festival de música si aquest fora cent per cent sostenible. A més, el 49,1% participaria com a voluntari en una recollida de residus a l’entorn d’un festival, segons l’estudi Tenim Un altre Batec de Ball, empresa fabricadora de llandes de begudes.

Els festivals de música han passat a ser “part indispensable” dels estius a Espanya. De fet, el 68,6% dels valencians ha assistit en alguna ocasió a aquest tipus d’esdeveniments, que també “desperten algunes veus crítiques a causa del seu impacte en el medi ambient”, pel “repte de gestionar els residus que es generen”, detalla la companyia en un comunicat.

Entre les principals conclusions de l’estudi, destaca que, entre els motius per a triar un festival o un altre, el compromís amb la sostenibilitat només és important per a dues de cada deu enquestats, ja que prioritzen altres aspectes com el preu de l’entrada (67,3%), la localització (59,8%) o els serveis i facilitats del recinte (45,3%).

No obstant això, sis de cada deu valencians estarien disposats a pagar més per l’entrada d’un festival si aquest fora 100% sostenible. En aquest context, aquest esdeveniment 100% sostenible implicaria oferir envasos completament reciclables (64,2%), la recollida selectiva de residus per al seu reciclatge (62,9%), l’ús responsable de l’aigua (62,3%) o la utilització d’energies renovables (57,9%).

També creuen que haurien d’oferir envasos completament reciclables (64,2%), la recollida selectiva de residus per al seu reciclatge (62,9%), la utilització responsable de l’aigua (62,3%), usar energies renovables (57,9%), facilitar el desplaçament “verd” –cotxe compartit, transport públic, vehicle elèctric– (56,6%) i fomentar el consum sostenible en els seus llocs de menjar i botigues (51,6%).

LA MEITAT SEMPRE RECICLA ELS GOTS

Els valencians, quan van a un festival, es preocupen per reciclar els envasos de les begudes que consumeixen. En concret, la meitat d’ells (50,5%) afirma que sempre ho fa, un 41,3% ho fa a vegades i només un 8,3% admet que mai recicla.

Dels quals reciclen sempre, quan depositen els seus envasos en els punts adequats, la major part (16,5%) ho fan fora del recinte del festival i l’11,9% els deposita en els llocs de menjar i beguda o en la zona d’acampada.

El manager d’Assumptes Públics i Sostenibilitat per al Sud d’Europa de Ball, Cyrille Vecchi, ha subratllat que els valencians es mostren “compromesos” amb el reciclatge dels envasos a l’entorn dels festivals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 7 =