25n
25N
25N

S'inicien les obres d'urbanització del carrer de Salvador Perles

Sarrià: “És la primera obra del projecte d’urbanització i recuperació d’espai per a Sant Marcel·lí”

S'inicien les obres d'urbanització del carrer de Salvador Perles
06/11/2016 -

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge i responsable de les obres d’urbanització en la ciutat, Vicent Sarrià, ha anunciat ahir l’inici de les obres d’urbanització del carrer de Salvador Perles entre els carrers Pius IX i Dr. Royo Vilanova, amb un pressupost de 243.628 euros i una durada de dos meses.

El projecte afecta una superfície de 3.800 m2 i inclou l’ampliació de voreres fins a 4 metres, la col·locació d’arbrat i l’adequació d’espais per a aparcament en superfície de 122 places.

D’altra banda, en la part pròxima al col·legi Públic Ramiro Jover, al costat de la parada de l’EMT, hi haurà un xicotet espai infantil, que servirà també com a lloc d’espera per als pares i mares que acudixen al centre escolar.

Sarrià ha recordat que durant 2016 la Delegació de Desenvolupament Urbà i Habitatge a través dels servicis d’Obres d’Infraestructura i Manteniment d’Infraestructures ha realitzat obres de millora de l’espai públic en tots els districtes de la ciutat, amb una inversió total de 10 milions d’euros. Un milió d’euros ha anat destinat a millorar l’accessibilitat amb rebaixes de voreres en els passos i ecreuaments de vianants.

Es tracta de projectes que garantixen la mobilitat de les persones i que incrementen la seguretat. Tres d’estos, actualment en obres, estan orientats a millorar els accessos a centres educatius, per a marcar una prioritat per a la seguretat dels més xicotets i les seues famílies que accedixen als col·legis. En concret, es tracta de la conversió per a vianants del carrer de Josep d’Orga en Algirós, que crearà un itinerari escolar segur, ja que en el seu entorn hi ha un col·legi públic i escoles infantils en un conjunt de xalets protegits de principis del segle passat. L’ampliació de voreres en el carrer de la Casa Misericòrdia, a la Fontsanta, amb millora de l’accessibilitat al centre educatiu de la Misericòrdia, on se situa un institut, la UNED i un centre de persones amb mobilitat reduïda de la Diputació. I els accessos al Col·legi Públic Antonio Machado, a Torrefiel, l’obra del qual era molt reivindicada pels veïns i la comunitat escolar des de fa molts anys.

Finalment, Sarrià ha manifestat que alguns dels projectes formen part de la inversió contemplada en els pressupostos participatius que van ser plantejats i votats pels veïns, per la qual cosa els anima al fet que, de cara a l’exercici pressupostari de 2017, participen d’una manera activa en el procés ja iniciat i plantegen tots els projectes que consideren per a millorar la recuperació d’espai públic en els seus barris, i la millora de l’accessibilitat i mobilitat de les persones, “ja que és una garantia que es treballarà per a tots els ciutadans, però principalment per als col·lectius més vulnerables, com els xiquets, persones majors i persones amb mobilitat reduïda”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 5 =