25n
25N
25N

CCOO PV i UGT-PV defensen l'ingrés mínim per a no deixar a ningú en l'"estacada" i la CEV alerta del risc de frau

CCOO PV i UGT-PV defensen l'ingrés mínim per a no deixar a ningú en l'"estacada" i la CEV alerta del risc de frau
01/06/2020 -

Els sindicats CCOO PV i UGT-PV defensen l’ingrés mínim vital (IMV) del Govern com una mesura necessària per a no deixar a ningú en l'”estacada” i que siga a llarg termini, respectivament. Mentrestant, la patronal valenciana CEV exigeix que sempre estiga lligat a l’ocupació perquè “podria generar una bossa de frau important”.

Així ho han exposat Arturo León (CCOO), Ismael Sáez (UGT) i Salvador Navarro (CEV) en la comissió de les Corts per a la reconstrucció del coronavirus, després de la petició de la Generalitat de cogestinoar-ho amb la renda valenciana d’inclusió per a evitar duplicitats.

CCOO creu que és una mesura que es torna més necessària en un context de pandèmia, amb l’objectiu que “la gent no es quede a l’estacada i com a país es done resposta a les necessitats vitals”.

UGT reconeix que “pot ser objecte de discussió i fins i tot de millora”, però recorda que va ser una iniciativa que van promoure tots dos sindicats fa quatre anys. Sí que exigeix que tinga una visió estructural i no conjuntural perquè podria “tensar” el mercat de treball: “La gent té intenció de treballar amb dignitat, no crec que a ningú li agrade viure subvencionat”.

La patronal, per part seua, coincideix que “és moment d’ajudar a tots els més desfavorits, no sols als autònoms”. Però demana “anar amb compte” i que siga conjuntural, lligat a l’ocupació perquè “es podria generar una bossa de frau important”.

FORD ALMUSSAFES

D’altra banda, sobre la situació de la planta valenciana de Ford després del tancament de Nissan a Barcelona i la formalització de l’ERO, UGT com a sindicat majoritari vol que es trasllade producció d’Alemanya i es fabriquen motors elèctrics.

“Ford Almussafes és clarament superior a qualsevol fàbrica de vehicles alemanya”, ha recalcat el seu dirigent sindical, a més d’advocar per una renovació del parc automobilístic i per “no criminalitzar” el dièsel en els plans ‘verds’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − nou =

museo prehistoria