25n
Orgull
Orgull

Sindicats aplaudeixen la decisió de retirar l'Empresa Pública i insisteixen en els beneficis de gestió directa

Sindicats aplaudeixen la decisió de retirar l'Empresa Pública i insisteixen en els beneficis de gestió directa
28/06/2021 -

Els sindicats de Mesa Sectorial de sanitat (CCOO, SATSE, UGT, CESMCV-SAE, CSIF i Intersindical Valenciana) han celebrat la decisió de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de retirar el projecte de creació de l’Empresa Pública de Salut, a través de la qual s’anava a canalitzar a tot el personal després de la reversió de concessions i serveis, i han insistit en els “beneficis” de la gestió directa “tant per a l’assistència sanitària de la població com per a l’ocupació pública”.

De la mateixa forma, han acordat desconvocar les mobilitzacions previstes per a cada divendres, al mateix temps que han defensat que la gestió directa, “sense ens instrumentals intermediaris, afavoreix la cohesió del sistema sanitari públic, dóna garanties quant a una possible reprivatització i avança cap a l’homogeneïtat de les condicions laborals”.

En un comunicat, les organitzacions sindicals que conformen la Mesa Sectorial de Sanitat han subratllat que, des del punt de vista de l’assistència a la població, la gestió directa “garanteix la igualtat de l’atenció sanitària a les persones, amb independència del departament de salut on residisquen”, a més de ser “més eficient a l’hora de pal·liar les deficiències de professionals i d’infraestructures que té la sanitat valenciana”.

Quant a les condicions laborals, han defensat que aquest model “permet aconseguir una major equitat entre persones treballadores que realitzen les mateixes funcions, així com la mobilitat del personal estatutari a aquests departaments de salut”.

En aquesta línia, han coincidit que la decisió de la Conselleria de Sanitat “beneficia també a l’ocupació pública”, ja que “les futures convocatòries inclouran les places que es creuen en els departaments de salut que es vagen revertint”.

A més, han apuntat, “quan siga necessària la contractació temporal podrà dur-se a terme a través de la bossa de la Conselleria”, la qual cosa “facilita millors condicions i, al seu torn, la cobertura dels llocs de treball”.

En el cas de les ressonàncies magnètiques, valoren els sindicats, “s’afavoriria el desenvolupament professional ple, la difusió del coneixement científic i una millor gestió, ja que des dels Serveis Radiològics es podrà accedir a llocs estatutaris en les ressonàncies magnètiques i dur a terme totes les competències de manera única i integral”.

Per part seua, FACUA ha aplaudit la recuperació de la gestió pública de l’hospital de Torrevella (Alacant) i la marxa arrere de la Conselleria de Sanitat en la seua idea de crear una EPS i ha considerat “positiu” que la Generalitat “haja optat per rebutjar aquesta fórmula i s’haja decidit per integrar-lo en la sanitat pública valenciana”.

FACUA ha incidit en la necessitat de “continuar apostant per la reversió de la resta d’hospitals públics de gestió privada”, així com de “reivindicar la millora de la qualitat de la sanitat pública, les deficiències de la qual s’han posat de manifest durant la pandèmia de la Covid-19”.

OFERTA PÚBLICA D’OCUPACIÓ

D’altra banda, el sindicat CSIF, en la reunió de la Mesa Tècnica, ha rebutjat la proposta de Conselleria de Sanitat d’oferta pública d’ocupació (OPE) de 2021, en considerar-la “insuficient”, i ha defensat la necessitat de cobertura del voltant d’11.000 places estructurals per a poder oferir l’atenció “adequada” a la ciutadania.

CSIF ha advertit en la reunió de l'”elevada temporalitat” que existeix en la sanitat, que ha qualificat d'”inacceptable”, ja que, alerta, “arriba a superar el 50 per cent de plantilla i provoca l’existència de més de 21.000 vacants”.

A aquesta circumstància, afig, se sumen les jubilacions de personal que necessiten ser cobertes i que “poden arribar al 30% en els pròxims cinc anys en nombroses especialitats”. Igualment, l’organització ha alertat que a aquests factors “s’afig l’escassetat de la plantilla actual, que ha quedat en evidència amb la pandèmia”.

La central sindical ha xifrat en 11.000 les noves places estructurals “necessàries per a garantir l’assistència amb la qualitat suficient” als habitants de la Comunitat Valenciana. Per això, ha instat Conselleria a “millorar la seua proposta i augmentar de manera important les xifres oferides”, que en aquesta OPE es quedarien en 1.179 de torn lliure i en 897 de promoció interna.

De la mateixa manera, ha demanat a l’Administració que “agilite els processos”, ja que, ha denunciat, “passen anys des que s’aprova una oferta d’ocupació fins que se celebren les proves d’oposició”. El sindicat també ha sol·licitat un llistat per categories i departaments de salut de les places fixes i les vacants existents en la sanitat valenciana, amb l’objectiu de poder “avaluar les mancances i el dimensionament de les plantilles per a fer front a les necessitats reals”. CSIF també ha reclamat l’eliminació de la taxa de reposició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =