25n
25N
25N

El Sindicat de metges de la Comunitat Valenciana exigeix una major dotació de material sanitari

Andrés Cánovas, secretari general del sindicat, està molest amb la gestió de la pandèmia i demana la dimissió de la consellera de Sanitat

El Sindicat de metges de la Comunitat Valenciana exigeix una major dotació de material sanitari

El personal sanitari és un dels col·lectius que està treballant amb major intensitat des que es va iniciar la crisi del coronavirus. Amb els hospitals cada vegada més plens de persones contagiades i amb l’amenaça d’un possible col·lapse sanitari per falta de mitjans i recursos per a tractar als pacients, els metges necessiten una major protecció per a evitar contagis i poder realitzar la seua labor amb total seguretat. Però, en alguns casos, no està sent així, i des del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) es reivindica una major dotació de material sanitari.

Andrés Cánovas, secretari general del sindicat, es mostra molest davant la falta de material suficient, ja que “no s’està comptant amb els equips de protecció individual suficients”, com a màscares o vestits desinfectants. Una de les majors preocupacions del sindicat, a més del mateix contagi dels professionals, és la possibilitat que els metges contagien a les persones sense ser conscients d’això: “Els metges ens estem contagiant del virus i estem sent transmissors, perquè no se’ns està donant la protecció adequada”.

A més, el sindicat s’ha mostrat contundent davant l’actuació de la conselleria de Sanitat en aquesta crisi i demana “la dimissió de la consellera de Sanitat com a responsable del proveïment inadequat”. “Ens estan manant a lluitar en una epidèmia del segle XXI amb armes del segle XIX”, ha sentenciat Cánovas. Des del sindicat protesten per la falta de dotació i expliquen que, en hospitals com la Fe o el Peset, s’estan demanant pantalles protectores per al personal sanitari.

Ahir es va anunciar l’arribada d’un avió des de la Xina amb material sanitari, en una inversió de la Generalitat, amb 3.800.000 mascaretes, prop de 5.000 equips de protecció i 200.000 guants. A més, també es va anunciar l’arribada de 6000 tests ràpids per a realitzar la prova de contagi. No obstant això, des del sindicat reclamen que s’estiga tardant tant a realitzar els tests i que haurien de realitzar-se a tot el personal sanitari per a evitar contagis de persones asimptomàtiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =