El Sindicat Mèdic presenta una demanda contra Sanitat per vulneració de drets fonamentals en la vaga de MIR

Guardar

huelga mir
huelga mir

El Sindicat Mèdic CESM-CV ha presentat una demanda contra la Conselleria de Sanitat per vulneració de drets fonamentals per infracció del dret de llibertat sindical, dret de vaga i dret de negociació col·lectiva del Comité de Vaga nomenat pel CESM-CV en la protesta convocada el 21 de juliol en el personal laboral Metge en Formació (MIR).

El sindicat sol·licita que es declare que l'"absència de negociació" per part de la Conselleria de Sanitat "vulnera" tots aquests drets i demana que condemne a l'administració "a convocar quantes taules de negociació siguen necessàries per a la consecució de l'acord de bona fe, que pose fi a la convocatòria de vaga", segons ha informat en un comunicat el Comité de vaga MIR Sindicat Metge de la Comunitat Valenciana (CESM-CV).

En cas de no concórrer un acord, el sindicat demana que es despleguen els efectes de l'article 10 del Reial decret llei 17/1977, "quant a la voluntat d'aquesta part de sotmetre's a un arbitratge" conforme el reclamat en la demanda i es condemne a l'administració demandada "a estar i passar per aquestes declaracions".

També sol·licita que siga condemnada a indemnitzar amb 30.000 euros pels danys i perjudicis que Sanitat està provocant tant al Sindicat Mèdic com al col·lectiu que representa "per la vulneració dels drets fonamentals" assenyalats i en concepte "de mal moral". A més reclama la imposició de les costes processals per la seua temeritat i mala fe.

El col·lectiu MIR de la Comunitat Valenciana manté des del 21 de juliol la convocatòria de vaga instada pel Sindicat Mèdic CESM-CV en coordinació i amb l'associació ESTIME. Entre les peticions dels MIR, figura la millora de "les pèssimes i denigrants" condicions laborals, amb un nombre d'hores treballades entre unes 200 i 230 mensuals enfront de les 160 hores de mitjana i "sense respectar els descansos ininterromputs de 36 hores de cap de setmana".

A més, denuncien la no cotització de les hores de guàrdia, que suposen la meitat de les hores mensuals, amb un sou base "injust", ja que el primer any és 1.045 euros i 10,85 euros l'hora de guàrdia, en la Comunitat Valenciana, després de més de 7 anys de formació.

També assenyalen que la falta de personal mèdic "es cronifica" i ells cobreixen aqueixos buits de plantilla, la qual cosa suposa "una major sobrecàrrega dels metges especialistes que han de formar-nos sense rebre retribució per aqueix treball".

No obstant això, afigen, "segueixen sense augmentar les places de formació MIR especialitzada, deixant tots els anys a 6.000 metges a l'estacada després d'acabar una carrera universitària de 6 anys i es permet una fugida de cervells de més de 2.000 metges a Europa i a altres comunitats amb millors contractes", segons assenyalaven en les seues reivindicacions inicials.

Destacats