25n
25N
25N

El sindicat mèdic CESM-CV alerta d'un augment d'agressions a metges de família i pediatres dels centres de salut

Exigeix que es dote de vigilant de seguretat a tots els Centres d’Atenció Primària i punts d’Atenció Continuada

El sindicat mèdic CESM-CV alerta d'un augment d'agressions a metges de família i pediatres dels centres de salut
24/08/2020 -

El Sindicat Mèdic (CESM-CV) ha alertat aquest dilluns d’un “continu i inadmissible augment d’agressions verbals i fins i tot conats de violència física” cap a metges de família i pediatres dels centres de Salut en la Comunitat Valenciana, durant l’acompliment de les seues funcions.

Les noves mesures de seguretat derivades de la crisi de la COVID-19 exigeixen, ara més que mai, distanciament social i mesures de protecció d’han de ser més rigoroses, si cap, en els centres d’Atenció Primària a l’ésser aquests llocs de major risc de transmissió de la infecció, apunta el sindicat en un comunicat.

Aquestes mesures –contínua– exigeixen l’entrada escalonada als centres, la valoració de la demanda prèvia a la consulta per part del professional per a decidir com ha de fer-se aquesta, les esperes per separat i més temps per a atendre correctament els pacients, entre altres, precisa.

No obstant això, “aquestes mesures que estan provocant malestar i incomprensió entre alguns usuaris i estan tenint com a conseqüència l’augment de queixes cap al personal que ha d’organitzar els circuits i els facultatius que atenen les consultes. Queixes que, desgraciadament, en no pocs casos, estan derivat en agressions verbals i fins i tot en violència física”, alerten des del CESM-CV.

Aquest repunt de conflictivitat se suma l'”escassa cobertura de personal de seguretat per part de la Conselleria de Sanitat”, lamenta el sindicat. “Hem de recordar que no es disposa de vigilant de seguretat en tots els centres, ni durant tot el temps d’obertura d’aquests”, assegura, amb el que “els professionals estan desprotegits davant probables agressions durant tota o la major part de la seua jornada laboral”.

Davant aquesta situació, el Sindicat Mèdic CESM-CV torna a reclamar mitjans de protecció, una demanda, puntualitza que “no ha sigut atesa per la Conselleria de Sanitat malgrat les reiterades peticions per part nostra”.

Des del Sindicat Mèdic CESM-CV, exigeixen que, en compliment del Pla Integral de Prevenció de les Agressions en l’Entorn Sanitari de la Conselleria de Sanitat, es dote a tots els Centres d’Atenció Primària i punts d’Atenció Continuada (PAC) de vigilant de seguretat, durant tot el temps d’obertura d’aquests, a fi de minimitzar al màxim les” més que probables agressions” que poden patir els professionals en dates esdevenidores.

Així mateix, reclama que siga l’Administració Sanitària la que actue d’ofici contra qualsevol agressor. Així mateix, avisa que el CESM-CV emprendrà les accions legals que considere oportunes contra la persona causant d’agressió de la qual siga objecte qualsevol facultatiu en l’acompliment de les seues funcions i per descomptat contra l’Administració sanitària, per la seua passivitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =