25n
25N
25N

Síndic de Greuges insta a Ribó a respondre "urgentment" al recurs del PP sobre el cobrament de multes de l'ORA

Síndic de Greuges insta a Ribó a respondre "urgentment" al recurs del PP sobre el cobrament de multes de l'ORA
30/08/2020 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha afirmat que el Síndíc de Greuges va requerir a l’Ajuntament el passat 12 d’agost que remeta “urgentment” l’informe de resolució sobre el recurs presentat pel PP contra la reactivació del pagament de l’ORA abans que finalitzara l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19.

Catalá ha assenyalat que després que el govern municipal “se saltara” l’acord del Ple que deixava suspés el cobrament de l’estacionament regulat en zona blava i taronja fins que concloguera l’estat d’alarma, les multes de l’ORA “van augmentar un 23% entre el 23 de maig i el 21 de juny d’enguany respecte al mateix període de l’any passat”, ha indicat el PP en un comunicat.

Així, ha insistit que la reactivació del cobrament de l’ORA “es va fer sense que molts conductors tingueren coneixement que havien de tornar a pagar en les zones blava i taronja”, la qual cosa, al seu judici, “va provocar que es van trobar amb la multa de manera inesperada”.

Els ‘populars’ van recórrer la decisió de la Junta de Govern del 22 de maig que determinava deixar sense efecte l’acord de no cobrar per estacionament, quan aquesta decisió, remarquen des del PP, “havia d’haver-la pres el Ple, que és l’òrgan que va aprovar la mesura de no cobrar l’estacionament de l’ORA mentre es mantinguera l’estat d’alarma”.

El grup popular va demanar la intervenció del Síndic de Greuges, ja que per a la formació el Govern municipal “havia incomplit el termini d’un mes que marca la llei per a donar resposta al recurs de reposició”.

En aquest sentit, Catalá ha assegurat que el recurs “va sol·licitar expressament l’adopció d’una mesura cautelar” davant el “greu perjudici econòmic que es podia produir per als veïns de València, per a l’empresa adjudicatària i per al mateix Ajuntament per la posada en marxa del servei el 25 de maig i els efectes que produïsca la posterior anul·lació de l’Acord impugnat”.

En el seu recurs, el PP subratlla que la decisió de suspendre el cobrament de l’ORA es va ratificar per acord del ple municipal, a proposta del grup popular, al costat d’un paquet de 66 mesures consensuades amb el Govern per a lluitar contra la crisi de la Covid-19, i es va fixar que aquesta suspensió estaria vigent mentre es prolongara l’estat d’alarma.

Els ‘populars’ han remarcat que en ésser el ple un òrgan de rang superior a la Junta de Govern Local la decisió de la JGL no pot anul·lar un acord plenari i, per tant, podria ser nul·la la reactivació de l’ORA. “Això obliga al Govern de Ribó i el PSPV a haver de portar l’acord de la Junta de Govern a un ple perquè siga ratificat, cosa que no han fet”, ha criticat Catalá.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 1 =

museo prehistoria