caixa popular

S’incrementen les ajudes per a la dependència a Xirivella

S’ha passat de 34 beneficiats en 2015 a 127 en 2016

S’incrementen les ajudes per a la dependència a Xirivella
12/02/2018 -

L’Ajuntament de Xirivella, des del departament de Serveis Socials que dirigix Ricard Barberà, ha augmentat notablement el nombre d’expedients resolts en matèria de dependència multiplicant per quatre el nombre de beneficiats, passant de 34 en l’any 2015 a 127 en 2016, gràcies a les ajudes econòmiques de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

Quant als informes socials, que representen el treball de fons que hi ha abans que a una persona li donen la resolució del seu expedient, també ha hagut un increment. En 2016, els informes socials van ser 185 i en 2017 han sigut 269.
També ha hagut un increment en la tramitació dels expedients i en 2018 s’espera augmentar el nombre de persones. La quantia total que s’ha donat als 48 beneficiaris durant l’any 2017 ascendeix a 13.409 euros.

D’esta manera, s’ha reforçat la línia de dependència ja que, a partir d’ara, una persona que fa servei d’ajuda a domicili i que cuida a una persona amb una dependència de Grau III entre 46 i 70 hores al mes, pot rebre fins a 700 euros. O un cuidador no professional que cuida a una persona amb dependència de Grau I, podria rebre fins a 153 euros.

La Conselleria també ha incrementat el pressupost destinat a professionals de l’equip de Serveis Socials per a realitzar les valoracions, un fet que ha suposat un gran avanç en l’atenció a la dependència, reduint el número de persones pendents de ser valorades i agilitzant els procediments per a resoldre els expedients.

A partir d’ara, també van a ser els tècnics municipals els encarregats de gravar les sol·licituds inicials. Açò significa que es farà automàticament quan la persona ho sol·licite per a reduir els terminis en la resolució del seu expedient.
I és que la Llei de Promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència ha suposat una important innovació del panorama normatiu de la protecció social a España.

Les persones majors dependents, les persones amb diversitat funcional física o intel·lectual i els menors de 3 anys amb problemes de dependència són els principals destinataris d’estes prestacions, de les quals poden gaudir aquelles persones que compten amb la nacionalitat espanyola o amb el permís de residència.

La llei estableix tres graus de dependència que poden ser temporals o permanents: Grau I (dependència moderada), Grau II (dependència severa) i Grau III (gran dependència). La quantia de prestació econòmica es dona en funció del grau de dependència que pateix la persona.

L’alcalde i regidor de Benestar Social, Ricard Barberà, ha explicat que “el principal repte es millorar, agilitzar i aconseguir que totes les persones que es troben en situació de dependència siguen ateses de forma ràpida i eficaç, reduint el temps d’espera per a accedir a les prestacions i serveis que per llei tenen dret”.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 11 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris