25n
25N
25N

El port acull un simulacre d'operació de seguretat antiterrorista

APV

El port acull un simulacre d'operació de seguretat antiterrorista
14/05/2019 -

El port de València i les aigües de voltant acullen durant tot el dia un exercici de seguretat marítima, denominat MARSEC-19, organitzat per l’Armada Espanyola i l’Autoritat Portuària de València (APV). L’operació consisteix en la simulació d’un supòsit en el qual es té coneixement de la intenció d’un grup terrorista de preparar un gran atemptat en una terminal de passatge d’un port del Mediterrani Occidental.

Així, en el simulacre, donat el nivell d’amenaça terrorista, el Capità Marítim de València cancel·la el pas innocent per aigües territorials en una zona de seguretat establida al voltant del port de València, ha indicat el Port en un comunicat.

L’exercici compta amb la participació del Comandament d’Operacions (MOPS), les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil), Capitania Marítima de València, Ports de l’Estat, la Direcció General de la Marina Mercant, SASEMAR i l’empresa Trasmediterránea.

Durant l’exercici es durà a terme un abordatge coordinat entre l’Armada i un equip GEO de la Policia Nacional per a impedir la intrusió sense autorització d’un buc en aigües portuàries que, malgrat tindre prohibida la seua entrada al port de València, entra en aigües territorials. Així mateix, s’activarà i comprovarà el Pla de Protecció del Port de València sota amenaça terrorista, en nivell de protecció 2.

A les 18.00 hores, en les instal·lacions portuàries, la Policia Nacional coordinarà un dispositiu de tancament (C50) al voltant d’una furgoneta sospitosa de portar explosius estacionada en la zona pública, així com el control d’embarque en un ferri de Trasmediterránea sota amenaça terrorista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 7 =