caixa popular

Educació organitza un simposi dirigit al professorat de totes les etapes educatives per a dinamitzar la lectura

Educació organitza un simposi dirigit al professorat de totes les etapes educatives per a dinamitzar la lectura
24/10/2018 -

La Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport celebrarà entre el 16 i el 17 de novembre un simposi, titulat ‘Educació i lectura’ i dirigit al professorat de totes les etapes educatives, per a dinamitzar la lectura en aquest àmbit, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. La trobada tindrà lloc en l’Aula Magistral del Palau de les Arts de València.

El simposi, per al qual estan obertes les inscripcions fins al 4 de novembre, compta amb la col·laboració de la Fundació pel Llibre i la Lectura, FULL; la Universitat de València, mitjançant l’Estructura de Recerca Interdisciplinària, ERI de Lectura, i del grup de recerca d’Educació Literària, Cultura i Societat, ELCiS.

El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, ha destacat que la presentació de dos grups de recerca de la Universitat permetrà “acostar als centres educatius noves metodologies que poden ser eina de dinamització dels hàbits de lectura en les nostres escoles”.

“El simposi permet, a més, conéixer enfocaments metodològics per a l’ensenyament plurilingüe de llengua i literatura de forma coordinada” amb la finalitat de “compartir interessos i propostes al voltant del foment de la lectura en els centres educatius”, ha agregat Fullana.

Igualment, durant aquesta reunió es facilitaran estratègies, tècniques i recursos per a l’ensenyament de llengua i literatura i per a integrar les tecnologies de la informació i la comunicació com a recurs per al desenvolupament de la competència comunicativa de l’alumnat.

El programa del simposi ho conformen exposicions de grups de recerca universitaris encapçalats per la presentació de resultats del projecte de recerca de Josep Maria Baldaquí (Universitat d’Alacant-IIFV) i de Gemma Lluch (Universitat de València. ERI-Lectura) sota el títol ‘Els espais virtuals per a la promoció del llibre i la lectura. Formulació d’indicadors per a avaluar la seua qualitat i efectivitat’.

Així mateix, Educació presentarà les conclusions dels estudis de la Fundació pel Llibre i la Lectura, les línies d’actuació i els programes del Pla Valencià de Foment del Llibre i La lectura. La Generalitat ha recordat que aquest és “un pla integral, obert i participatiu, dissenyat amb la col·laboració d’agents implicats en el sector del llibre i la lectura” amb l’objectiu d'”augmentar l’índex de lectors entre els valencians i les valencianes”.

En la trobada es presentaran també els programes televisius i radiofònics de À Punt ‘Una habitació pròpia’ i ‘Plaerdemavida’ com a recursos didàctics per a treballar en l’aula, ha agregat l’administració autonòmica.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =