25n
25N
25N

Simón reconeix que la hipòtesi que la calor afecte el coronavirus va tenint "més suport"

JM Cuadrado

Simón reconeix que la hipòtesi que la calor afecte el coronavirus va tenint "més suport"
28/04/2020 -

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que les hipòtesis que giren entorn de que la calor pot afectar el nou coronavirus van tenint “més suport”, si bé ha avisat de la dificultat que existeix per a comprovar aquesta teoria.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Comité de Gestió Tècnica del Coronavirus, Simón ha comentat que hi ha virus similars al nou coronavirus als quals els afecta el clima, i uns altres també similars que deixen de transmetre’s, o tenen un nivell “molt baix” de transmissibilitat, a final de la primavera o a l’estiu.

No obstant açò, amb el nou coronavirus, en ser un virus encara desconegut en molts aspectes, és “difícil” comprovar si se’n va a veure afectat per la climatologia. “Fins que no tinguem clar com evolucionen altres països amb climes similars o diferents no anem a saber-ho”, ha afegit.

No obstant açò, Simón ha assenyalat que a Espanya s’ha vist que comunitats autònomes amb climes més càlids han tingut una menor incidència de la Covid-19, encara que ha avisat que en aquest aspecte també han influïts altres factors com, per exemple, el tipus de transport col·lectiu que s’utilitza o la dispersió poblacional.

“Hi ha algun assumpte meteorològic que sí pareix indicar que les zones amb característiques climatològiques determinades podrien tindre una menor transmissió, però encara és complicat valorar-ho, si bé aquestes hipòtesis pareix que estan tenint una mica més de suport”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + cinc =