25n
25N
25N

Simón diu que serà el ministre de Sanitat qui prenga la decisió de les CCAA que passen a la següent fase

Simón diu que serà el ministre de Sanitat qui prenga la decisió de les CCAA que passen a la següent fase
06/05/2020 -

El director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat, el doctor Fernando Simón, ha assegurat que serà el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, qui decidisca quines CCAA passaran de fase i quins no.

“No els puc dir encara si l’informe tècnic serà favorable o no, però sí que els puc dir que la decisió final de si es passa o no de fase, és una decisió que la prendrà el ministre, jo no entraré en aqueix procés”, ha reblat el doctor Simón durant la roda de premsa que ofereix en Moncloa tots els matins des que es va declarar l’estat d’alarma a Espanya.

En aquest sentit, ha recalcat que “serà el ministre a través d’una ordre, després de discutir-lo amb la corresponent CCAA, qui prenga les decisions pertinents”.

Fernando Simón ha afirmat que li consta que Salvador Illa s’està reunint amb totes les autonomies i fent un esforç important per garantir que la informació que han presentat en el Ministeri de Sanitat és sòlida, de qualitat i que hi ha el marge suficient per a valorar correctament la informació.

Segons ha explicat, els tècnics del Ministeri encara estan avaluant la documentació de moltes de les comunitats autònomes que l’han presentada amb la petició d’accedir a la fase 1 el pròxim 11 de maig. Per això, ha assenyalat que encara no pot donar informació de quins passaran o no de fase.

No obstant això, el doctor Simón considera que els documents i la informació que manen les CCAA és perquè entenen que estan en situació de complir les condicions per a passar de fase.

Però el responsable del CCAES no ha volgut donar els noms de les persones que formen aqueix equip tècnic que s’encarrega d’avaluar la informació que presenten les regions. Ha al·legat que pateixen pressions de la societat i dels mitjans de comunicació i donar els noms faria més difícil que puguen treballar amb absoluta llibertat.

L’única cosa que ha revelat és que és un equip de 12 tècnics de la Direcció General de Salut Pública del Ministeri que està treballant amb les corresponents comunitats autònomes i amb les ciutats autònomes i ha demanat que se’ls deixe fer el seu treball de la forma més independent possible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + divuit =