25n
25N
25N

La Conselleria de Mobilitat inverteix més de 200.000 euros en les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets

Les ajudes es podran sol·licitar fins al pròxim 10 de novembre als 317 comerços adherits

La Conselleria de Mobilitat inverteix més de 200.000 euros en les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets
04/09/2020 -

Les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets encara continuen actives. De fet, des de la seua posada en marxa, el passat 22 de juny, s’han aprovat un total de 1.887 ajudes que ascendeixen a 205.525 euros, d’acord amb les dades de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. Així mateix, s’han adherit a aquesta campanya d’ajudes, que romandrà activa fins al pròxim 10 de novembre, un total de 317 comerços. Per províncies, 107 són d’Alacant, 30 de Castelló i 180 de València. Unes dades molt positives que mostren la predisposició de la ciutadania per a avançar cap a un model més sostenible.

Encara hi ha temps per a sol·licitar les ajudes a la compra de bicicletes i patinets elèctrics. Com? Tan sols cal consultar el llistat dels comerços adherits i fer la compra, ja que l’import es descomptarà directament del preu de venda. L’únic requisit per al comprador serà residir a la Comunitat Valenciana. I és que els comerços són els que actuaran d’intermediaris entre el comprador i la Conselleria.

Les ajudes són de fins a 250 euros en el cas de bicicletes elèctriques, l’import de les quals no podrà sobrepassar els 1.400 euros; de 75 euros per a les no electrificades, el preu màxim de les quals serà de 500 euros; i igualment 75 euros per a patinets elèctrics, el cost dels quals no podrà ser superior a 450 euros.

Així mateix, aquestes ajudes també es poden aplicar a la instal·lació de kits d’electrificació, amb un import de fins a 200 euros – el preu màxim del kit està fixat en 600 euros – o a la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil i en aquest cas les ajudes seran de 150 euros i el preu de la bicicleta familiar no podrà ser superior a 700 euros.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, explicava, en el seu moment, que l’objectiu d’aquestes ajudes no és un altre que “conscienciar que la bici no és només per a estiu, sinó que cal incorporar-la a la mobilitat diària”. D’aquesta manera, el Govern valencià aposta pel “foment de mitjans de transport individuals i sostenibles que faciliten el compliment del distanciament social, garantisquen les demandes de mobilitat en un sistema inclusiu que no deixe arrere a cap col·lectiu i que preserven la qualitat de l’aire de les nostres ciutats, sense abandonar la lluita contra el canvi climàtic”.

La mobilitat sostenible, cada vegada més, s’està afermant a la Comunitat Valenciana, i iniciatives com les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets elèctrics són clau per a continuar avançant cap a un futur en el qual el vehicle privat deixe pas a altres formes de mobilitat més respectuoses amb el medi ambient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

museo prehistoria
museo prehistoria