25n
25N
25N

SIGFITO celebra la reducció de l'abocament de residus i envasos agraris en l'Albufera

SIGFITO celebra la reducció de l'abocament de residus i envasos agraris en l'Albufera
10/09/2019 -

El Sistema de Recollida d’Envasos Agraris (SIGFITO) ha celebrat que s’haja reduït l’abocament de residus i envasos agraris en el llac de l’Albufera de València. Així, ha destacat que enfront dels 1.310 quilograms d’altres residus retirats en la campanya especial de recollida de plàstic duta a terme recentment només es van recollir 70 quilos d’agraris, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

SIGFITO ha participat al costat de l’empresa de gestió de residus en la campanya especial de recollida de plàstics en l’entorn natural del Parc Natural de l’Albufera de València organitzada per la Conselleria de Transició Ecològica juntament amb la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEU).

El Sistema de Recollida d’Envasos Agraris ha assenyalat que gràcies a la col·laboració de més de 220 voluntaris coordinats pels ajuntaments riberencs i associacions conservacionistes que van participar en la neteja de la major part de les ribes del llac i mates, “es van poder recollir només 70 quilos de residus agraris, en la seua immensa majoria envases d’abonaments i de fertilitzants”.

SIGFITO ha ressaltat que “aquesta quantitat, comparada amb els 1.310 quilograms d’altres residus que es van recollir, demostra que encara que cal continuar sensibilitzant els agricultors valencians estan molt conscienciats amb la gestió dels residus d’envasos i amb l’important que és conservar el mitjà de producció agrari del cultiu d’arròs que es desenvolupa dins Parc Natural de l’Albufera”.

D’altra banda, respecte a la gestió dels residus de caràcter domèstic, l’entitat ha indicat que “cal continuar intensificant les accions de conscienciació dirigides al ciutadà” i ha apuntat que segons les dades proporcionades pel Parc de l’Albufera, només durant una jornada –la del diumenge– es van recollir 940 quilograms de material voluminós, 24 quilograms d’altres plàstics, 163 quilos de vidre, 6,7 quilos de paper i cartó, 140 quilos de varis, i 36,5 quilos de material per a l’ecoparc.

Així mateix, ha comentat que al costat d’aquests residus es van recollir del sòl 2.553 burilles de tabac. El Sistema de Recollida d’Envasos Agraris ha agregat que els residus més presents van ser botelles, llandes i altres envasos. A més, es van recollir carros de la compra, matalassos, palets i cadires de plàstic entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =