25n
25N
25N

Set creuers i 11.500 passatgers es quedaran sense atracar en el Port de València

Set creuers i 11.500 passatgers es quedaran sense atracar en el Port de València
13/03/2020 -

Un total de set creuers i 11.500 passatgers es quedaran sense poder atracar en el Port de València durant les pròximes dues setmanes, després que el Govern central haja prohibit l’entrada de vaixells de passatge procedents de la República italiana i de creuers de qualsevol origen amb destinació a ports espanyols com a mesura excepcional per a limitar la propagació i el contagi per la COVID-19. No obstant això, els treballs de mercaderies segueixen amb “normalitat absoluta”.

El primer dels creuers afectats, el ‘Mein Schiff 4’, estava programat per a aquest divendres. Dilluns que ve estava prevista la llegada d’altres dues, ‘Oceana’ i ‘Europa 2’, que tampoc arribaran a atracar, i en els següents dies ‘Aidabella’,’Marella Dream’, ‘Spirit of Dscovery’ i ‘Viking Siga’. Així ho han confirmat a Europa Press fonts de l’Autoritat Portuària de València.

A més, l’APV ha informat sobre les mesures adoptades en les seues instal·lacions per a evitar la propagació del coronavirus. En matèria d’higiene, es disposarà de gels antisèptics en taulells d’atenció al públic, casetes de control d’accessos, vehicles compartits, etc. Així mateix, es dotaran les farmacioles dels cotxes de la Policia Portuària amb màscares l’ús de les quals serà per a situacions puntuals quan haja d’actuar en contacte amb persones, sense poder mantenir la distància de seguretat, segons recomana el Ministeri de Sanitat. També s’extremarà la neteja general de zones comunes especialment les zones de freqüent i múltiple contacte.

En els serveis d’atenció al públic es prioritzarà la via telefònica i telemàtica. Per al cas d’atenció presencial, s’establiran, si fora necessari, els torns imprescindibles per a garantir la prestació del servei. En la mesura que siga possible s’evitaran les reunions de treball, disposant-se en tot cas la suspensió d’aquelles que impliquen desplaçaments a una altra localitat i es fomentarà l’ús d’elements telemàtics disponibles (correu electrònic, telèfon, etc.).

Se suspén l’organització de cursos i activitats formatives de caràcter presencial, es posposa la celebració de proves selectives i els viatges han de ser aprovats prèviament i en tot cas per la Direcció General i es recomana posposar tots aquells viatges de treball que no siguen imprescindibles per a la normal prestació de serveis essencials.

Flexibilitat HORÀRIA I TELETREBALL

Amb l’objectiu de garantir la comunicació amb els treballadors, l’APV els ha demanat que revisen el seu correu corporatiu diàriament i en matèria laboral, les persones especialment vulnerables i treballadors amb fills menors a càrrec seu o de majors dependents podran sol·licitar acollir-se a mesures de flexibilitat horària, teletreball o reducció de jornada “amb preferència” sobre les altres sol·licituds. Aquestes sol·licituds, que hauran de dirigir-se als caps de les respectives Unitats Organitzatives, perquè aquests les tramiten amb Tecnologies de la Informació i Recursos Humans, es tractaran procurant afavorir el dret dels treballadors i únicament es denegaran en aquells casos en què siga materialment impossible per les circumstàncies concurrents, asseguren des de l’APV.

Fins a un altre avís, es tanca el Poliesportiu, la Llar del Jubilat i el servei de cafeteria-menjador subcontractat i donada la situació excepcional, els becaris no aniran a treballar. Cada tutor es posarà en contacte amb els becaris del seu departament per a comunicar-los la volta al treball.

RECOMANACIONS

Des de l’APV, recomanen a tota la plantilla llavar-se sovint les mans en aquelles situacions en què s’ha establit contacte físic amb superfícies i objectes usats per multitud de persones, com a exemple poms de portes, ús de màquines fotocopiadores, expenedores d’aliments i begudes, terminals de fitxatge, etc.

Igualment aconsellen reduir i, si pot ser, posposar les reunions o situacions d’aglomeració de persones i en cas d’impossibilitat de portar-ho a efecte, mantenir una distància d’un metre i mig de separació entre assistents. Finalment, insten a l’ús de guants de làtex en aquells casos en què siga necessari l’intercanvi freqüent de documents, situació que es dona en finestretes i taulells d’atenció al públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =