25n
25N
25N

Siete Aguas demana ajuda a la Diputació per a finalitzar el pavelló poliesportiu

El consistori xifra en prop de 200.000 euros l’import de les actuacions pendents, que inclouen el reforç de la coberta i la creació de les instal·lacions de lampisteria i electricitat

Siete Aguas demana ajuda a la Diputació per a finalitzar el pavelló poliesportiu
15/11/2016 -

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha rebut a l’alcalde de Siete Aguas, Santiago Más, en una reunió en la que el primer edil ha sol·licitat l’ajuda de la institució provincial per a finalitzar el pavelló poliesportiu de la localitat, una instal·lació que, segons ha explicat, és utilitzada diàriament per xiquets, joves i majors i que necessita d’un impuls econòmic per a solucionar les carències en matèria de seguretat i condicionament.

Más ha valorat molt positivament la trobada amb Jorge Rodríguez, del que ha destacat el seu “tracte proper” i el fet que, “en ser també alcalde, comprèn perfectament els problemes als quals ens enfrontem diàriament en els ajuntaments”.

Respecte al pavelló poliesportiu municipal, l’alcalde de Siete Aguas ha explicat que, encara que la seua construcció es va iniciar fa ja sis anys i a ella s’han destinat més de 400.000 euros, encara necessita una última intervenció d’uns 200.000 euros per a poder completar la coberta i la façana, finalitzar les instal·lacions d’electricitat i lampisteria i ignifugar l’estructura.

Actuacions aquestes que permetrien afermar la seguretat del pavelló de manera que puga acollir esdeveniments de gran afluència, així com complir amb els requeriments en matèria d’eficiència energètica i aïllament, “ja que en doblegar la coberta i façana s’evitarien els problemes derivats per la condensació d’aigua que es produeix en els mesos de fred”.

El primer edil ha recordat que per a un municipi com Siete Aguas, d’amb prou faenes 1.400 habitants, haguera sigut impossible pensar a escometre una actuació com la del pavelló poliesportiu sense el suport d’altres administracions, com la pròpia Diputació de València o la Generalitat Valenciana. “Pràcticament tots els anys dediquem al poliesportiu alguna de les subvencions que rebem; de fet gràcies a les ajudes de la Diputació de València de 2015 hem pogut per fi acabar els vestuaris i col·locar una plataforma elevadora per a facilitar l’accessibilitat a la pista i part del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de 2016 l’anem a destinar a crear el sistema d’extinció d’incendis”, ha afirmat Más.

No obstant açò, Santiago Más reconeix que per a poder dur a terme l’última fase de l’actuació i evitar que l’obra s’eternitze encara més, no és suficient amb els plans ordinaris d’ajudes. Per açò, l’alcalde de Siete Aguas li ha plantejat a Jorge Rodríguez la possibilitat que la institució provincial aporte els 80.000 euros necessaris per a doblegar la coberta i la façana “i nosaltres destinaríem els diners del PPOS per a realitzar la resta d’actuacions”.

El president de la Diputació de València ha valorat positivament els esforços realitzats des de l’Ajuntament de Siete Aguas i s’ha compromès a fer tot el que estiga en la seua mà per a poder donar resposta a les necessitats plantejades. Rodríguez ha demanat a l’alcalde de Siete Aguas que lliure per escrit la sol·licitud i li ha emplaçat al mes de febrer per a analitzar amb temps la viabilitat de l’ajuda i determinar el canal, si fóra possible, pel qual poder abordar l’actuació.

 

Més de 320.000 euros en inversions en 2016

La Diputació ha destinat a Siete Aguas un poc més de 320.000 euros en inversions en el que va d’any, a través de diferents plans provincials. D’aqueixa partida global, 120.000 euros corresponen als dos Plans d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) dels quals s’ha beneficiat el municipi de la Hoya de Buñol. Altres 128.000 euros han arribat a Siete Aguas via PPOS, el Pla Provincial d’Obres i Serveis, i 74.000 del Pla de Camins i Vials.

El primer dels Plans d’Inversions Financerament Sostenibles va ser destinat a la reparació de la Casa Consistorial de Siete Aguas i a la reurbanització del carrer José Mª de la Asunción. Bona part de les inversions restants han anat a parar al poliesportiu, encara que també ha donat per a cobrir altres actuacions menors, amb independència de la partida per a millorar els camins rurals del terme municipal. En el cas del PPOS, els 128.000 euros s’han destinat a les xarxes de distribució d’aigua i sanejament del carrer Arrabal.

La Diputació ha ajudat també a Siete Aguas amb la impressió d’uns tríptics per a promocionar la cultura i els encants turístics del municipi, i l’alcalde, Santiago Más, ha convidat a Jorge Rodríguez a la pròxima edició del Fondo Internacional de Siete Aguas, que es disputarà el 19 d’agost de 2017 en el municipi de la Hoya de Buñol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + vint =