S'estudien accions per a millorar el transport públic de l'Àrea Metropolitana de València

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha mantingut una reunió de treball amb el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en la que ha mostrat la voluntat de la Corporació en treballar per garantir serveis de transport de qualitat per a la ciutadania

Guardar

maria-josep-amigo-giuseppe-grezzi-i-josep-enric-garcia-durant-la-reunio_01
maria-josep-amigo-giuseppe-grezzi-i-josep-enric-garcia-durant-la-reunio_01

La Diputació i l’Ajuntament de València estudiaran vies de col·laboració per a millorar el transport col·lectiu de l’Àrea Metropolitana de València, tal i com s’ha acordat durant la reunió mantinguda per part de la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, amb el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i el gerent de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT), Josep Enric Garcia.

Maria Josep Amigó ha explicat que aquesta trobada «s’emmarca dintre de la línia de col·laboració mantinguda per part de la Diputació de València amb la resta d’administracions per millorar els serveis que es presten a la ciutadania». En aquest sentit, la vicepresidenta ha manifestat la predisposició de la corporació a «poder estudiar, al costat de l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana, vies de treball conjuntes per a millorar el transport públic de l’Àrea Metropolitana de la ciutat de València». Tal i com ja es va realitzar el passat exercici 2016 quan l’ens provincial va destinar un milió d'euros perquè la Generalitat elaborés un pla de línies d'autobús deficitàries a la demarcació de València per tal de poder garantir la prestació d’aquests serveis. «Hem col·laborat sempre amb el clar propòsit de donar cobertura als serveis municipals de les comarques valencianes», ha indicat la vicepresidenta.

Maria Josep Amigó ha avançat que durant la reunió «s’ha consensuat estudiar aquelles peticions i demandes formulades per les distintes localitats que disposen de línies de transport deficitàries, establir mesures per a donar solució a aquest tipus de situacions i millorar, en definitiva, els serveis de transport».

Per la seua part, Giuseppe Grezzi ha manifestat la «gran voluntat existent per poder millorar els serveis que prestem a la nostra ciutadania, no sols a la ciutat de València, sinó també a la seua àrea metropolitana». En aquest sentit, ha incidit en que des de la ciutat «tenim la intenció d’articular aquestes pautes de millora fent servir els recursos disponibles i a través de l’Empresa Municipal de Transports de València(EMT)».

Giuseppe Grezzi ha assegurat que ja s’han establert alguns acords, amb la col·laboració de la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, «per poder reforçar determinades línies», alhora que ha manifestat la voluntat de «continuar treballant en aquesta mateixa línia per determinar de quina forma oferir serveis de qualitat i utilitat a la ciutat i la seua àrea metropolitana».

El responsable de Mobilitat Sostenible de València ha aprofitat aquesta ocasió per a recordar que des del passat més de juliol s’està treballant en la creació de l’Autoritat Metropolitana de Transport, un organisme que pretén coordinar i unificar la mobilitat per a una població propera als 1,8 milions d’habitants i que actualment «s’està articulant el mecanisme de creació per a la seua posada en funcionament», ha especificat.

En última instància, Grezzi ha reiterat que  «des de tots els àmbits i institucions, convençuts de que podem millorar la vida diària de la nostra ciutadania, anem a unir esforços i treballar per poder estimar quins acords i propostes permeten afavorir la millora del trànsit i la mobilitat de totes les persones de la ciutat i l’àrea metropolitana de València», ha conclòs.

Destacats