25n
25N
25N

L'hemicicle acull la sessió plenària de la Mesa de la Mobilitat Sostenible

L'hemicicle acull la sessió plenària de la Mesa de la Mobilitat Sostenible
17/04/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i de la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha participat aquest matí en la sessió plenària de la Mesa de la Mobilitat Sostenible, celebrada a l’Hemicicle municipal de l’Ajuntament. «Aquesta taula busca la participació de tots els sectors, les reunions de la qual han sigut fructíferes per a la ciutat», ha expressat l’alcalde.

«Els agents socials participants s’han escoltat els uns als altres, han entés les seues respectives raons i han buscat junts, no l’interés particular, sinó el de tota la ciutat, entenent que una mobilitat sostenible en un espai tranquil, comunicat i amb un aire net, beneficia a residents, comerciants, professionals i visitants», ha explicat l’alcalde de València, Joan Ribó. També ha exposat que «almenys s’han celebrat 30 reunions amb la participació de 80 entitats de diferent procedència, en les quals s’han discutit molts assumptes i s’han buscat diverses opinions i consensos».

Així mateix, ha argumentat que «la gran participació en la nova Ordenança de Mobilitat, tant en la consulta prèvia i la discussió en tallers sobre els seus objectius, com posteriorment en la redacció d’al·legacions a l’esborrany, és un element molt significatiu del gran interés que desperten les polítiques de mobilitat».

En aquest sentit, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assegurat que «hem de treballar per a ser un espai públic, segur i accessible, així com per a aconseguir l’accessibilitat universal i intentar a través de les activitats humanes, rebaixar l’impacte sobre la vida i tindre el dret universal de poder triar entre els diferents mitjans de transport».

Per la seua part, el president de la Mesa de la Mobilitat Sostenible, Joan Olmos, ha destacat «el nivell d’assistència, compromís i participació durant les 30 reunions celebrades», així com «el respecte, la cordialitat i les discrepàncies debatudes al llarg d’aquest temps». «Cal continuar avançant en un pacte de mobilitat sostenible que siga transversal i que assumisca nous reptes», ha afegit.

Durant la reunió, han participat diferents representants de les entitats integrants de la Mesa de la Mobilitat Sostenible, com la delegada en la Comunitat Valenciana de Stop Accidentes, Ana Novella; la representant de l’ONCE, Rosario Rodríguez; el president del Col·legi Territorial d’Arquitectes, Mariano Bolant; el president de la Federació Sindical de Taxis de València, Fernando del Molino; el responsable de CAVE COVA, Xavier García; el responsable de COCEMFE, Juan Vicente Agut; així com els representants de València en Bici, ADISLEV i Nueva Opción, Fernando Mafé, Bernando Pérez i Inmaculada Iñíguez, respectivament. Els participants han destacat «el paper integrador» de la Mesa, com també «la diversitat d’opinions per a aconseguir una ciutat millor». Una tasca que han agraït i que han demanat que tinga continuïtat.

ORDENANÇA DE MOBILITAT

Respecte a la nova Ordenança de Mobilitat Sostenible, que hui ha sigut aprovada inicialment per la Comissió d’Urbanisme abans de la seua exposició en el pròxim Ple municipal, s’han revisat i contestat a més de 450 propostes realitzades en 49 instàncies, reflectides en la modificació de 55 articles, així com de les disposicions addicionals Primera i Segona i el Glossari.

En les modificacions del text definitiu, s’ha inclòs l’ús dels termes «persones amb discapacitat» i «carril bus-taxi» i que el taxi tinga la mateixa consideració que l’EMT en el seu grau de permeabilitat quan es realitzen actuacions que requerisquen de talls puntuals de la circulació, així com la possibilitat de realitzar parades extraordinàries per necessitats especials. Així mateix, l’horari de les zones de càrrega i descàrrega, de 8.00 a 20.00 hores, es podrà ampliar mitjançant senyalització vertical, com ja succeeix en algunes d’aquestes places per a ús logístic.

També s’ha atés la petició d’obrir la possibilitat als establiments hotelers de disposar d’un espai per a les operacions de pujada i baixada d’hostes o càrrega i descàrrega d’equipatges, sempre que el disseny viari ho permeta, i mitjançant el pagament de les taxes corresponents. Finalment, s’inclourà en una nova Disposició Final a part la petició del sector del taxi perquè s’establira en una hora el temps mínim per a reservar un vehicle de VTC.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dinou =