25n
25N
25N

Serveis Socials obri centre d'emergències climàtiques per fer intervenció integral a persones amb vulnerabilitat

Esta nit hi han pernoctat 14 persones

Serveis Socials obri centre d'emergències climàtiques per fer intervenció integral a persones amb vulnerabilitat
13/09/2019 -

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha visitat el nou centre municipal d’emergències climàtiques que ha obert les seues portes en el carrer Santa Creu de Tenerife de la ciutat de València. Es tracta d’unes instal·lacions municipals noves que disposen de 25 places per a pernoctar, servici de menjador, cuina, banys i dutxes. El local està climatitzat i fa una intervenció integral a les persones usuàries.

“Tenim per fi un espai municipal que dóna resposta a situacions d’inclemències meteorològiques i que estarà en funcionament també en les anomenades operacions fred i calor; és a dir que estarà actiu per a situacions extraordinàries que requerisquen d’un suport i d’un espai d’acollida. Ací fem una intervenció integral a les persones pel que fa a l’alimentació, de manutenció, de roba i d’allotjament a la nit”, ha explicat la regidora Isabel Lozano.

A este centre pot acudir qualsevol persona que ho necessite. Fonamentalment arriben persones sense sostre derivades des dels 13 Centres Municipals de Servicis Socials i també del Servici d’Atenció a Urgències Socials i de la Policia Local de València.

En este passada nit, la segona que ha obert el centre, hi han pernoctat un total de 14 persones, concretament quatre dones i onze homes. Estes persones han rebut un kit personal amb bossa de neteja personal (amb gel de dutxa, xampú, raspall de dents, pasta dentífrica, pinta, compreses, etc…), pijama, roba interior, llençols, etc…

El local és gestionat per personal voluntari de Creu Roja, entitat amb què l’Ajuntament ha signat un conveni per a tal efecte i a qui la regidora Lozano ha agraït la tasca. “És una gran notícia poder comptar amb la col·laboració de la Creu Roja de València, amb un gran equip, que ha pogut organitzar un gran desplegament en unes hores per a poder donar resposta a qualsevol persona que puga necessitar d’este recurs, especialment persones sense llar però també si hi haguera una emergència de qualsevol mena per poder donar cabuda ací a les persones”.

Les instal·lacions s’usaran des d’ara en avant per a este efecte, de forma que les persones podran tindre identificat este lloc per poder dirigir-se quan hi ha complicacions meteorològicament. El centre s’ubica al carrer Santa Creu de Tenerife, al barri de Tres Forques.

Per últim Isabel Lozano ha destacat “el pas endavant que suposa este centre per a la ciutat de València, ja que abans s’havien d’habilitar estacions de metro o altres recursos similars quan patíem situacions d’inclemències meteorològiques. D’esta manera continuem dignificant i professionalitzant els servicis socials que prestem a la població vulnerable des de l’Ajuntament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 19 =