25n
25N
25N

Servicis Socials inverteix més de 640.000 euros en aturar desnonaments de 593 famílies

Servicis Socials inverteix més de 640.000 euros en aturar desnonaments de 593 famílies
26/02/2020 -

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha informat que des del consistori s’ha destinat un total de 660.419,87 euros a prestacions econòmiques individualitzades per evitar desnonaments a la ciutat de València. Concretament, s’ha donat solucions a 593 famílies de la ciutat en aquest sentit.

“L’Ajuntament atén a totes les persones amb dificultats i a totes se’ls ofereix alguna alternativa. Per al Govern de Joan Ribó és de capital importància treballar dia a dia en evitar desnonaments en la nostra ciutat i en poder atendre les urgències que es puguen donar sobre un dret fonamental per a totes les persones com és la vivenda”, ha dit la regidora Lozano.

En ajudes d’emergència per a l’entrada a una nova vivenda de lloguer, l’Ajuntament ha aportat 79.176,80 euros a un total de 84 famílies. Aquestes ajudes consisteixen en el pagament, per part del consistori, de la fiança del lloguer i dels primers mesos de la mensualitat. Aquesta ajuda resol el problema que tenen algunes famílies que no poden fer front al desemborsament inicial de llogar un pis, però sí que poden afrontar amb normalitat les mensualitats posteriors.

Una altra ajuda que l’Ajuntament gestiona són les prestacions econòmiques individualitzades per al pagament de deutes del lloguer, per a evitar processos de desnonament. En aquest cas el consistori valencià ha ajudat 593 famílies, amb una inversió de 541.396,13 euros en aquesta matèria.

Pel que fa a les ajudes per fer front a les despeses de la comunitat de veïns per evitar processos de desnonament per aquest motiu, la regidoria de Servicis Socials ha gestionat ajudes a un total de 15 famílies i ha destinat fins a 39.846,94 euros.

A més, s’ha gestionat l’adjudicació de 12 vivendes municipals o autonòmiques per a atendre a 12 famílies que havien sigut desnonades dels seus habitatges per no poder fer front als rebuts.

D’altra banda, cal dir que hi ha desnonaments produïts per deute de subministraments bàsics que s’han paralitzat mitjançant la negociació amb l’empresa subministradora i el pagament del deute mitjançant ajuda d’emergència. Açò s’afronta a través de les ajudes contra la pobresa energètica, en la que l’Ajuntament ha invertit 724.000 euros distribuïts en el pagament de 1.482 factures d’aigua, 1.421 de llum i altres 116 de gas només en l’any 2019.

“L’objectiu és que a cap persona que no puga fer front a les factures se li talle l’accés a la llum, a l’aigua o el gas en la nostra ciutat”, ha explicat Lozano.

SERVICI D’INTERVENCIÓ EN LA PÈRDUA DE L’HABITATGE I OCUPACIÓ (SIPHO)

Paral·lelament a aquestes ajudes, l’Ajuntament disposa d’un equip que pertany a la Regidoria de Servicis Socials format per advocats, mediadors i sociòlegs. Proporciona, a les persones afectades per un procés de desnonament, assessorament i informació sobre els drets reconeguts per la llei, ja siga per una situació d’impagament de les quotes hipotecàries, de deutes del lloguer o d’ocupacions.

En aquest servici s’adopten les mesures d’intermediació personalitzades que resulten possibles per millorar la situació dels afectats. En el cas que no siga possible arribar a un acord per paralitzar el desnonament i s’arribe a la data de llançament, el Sipho realitza les últimes negociacions i es coordina amb els centres municipals de Servicis Socials perquè s’acompanye a les famílies afectades. Han estat ateses per aquest servici 611 persones.

L’AJUNTAMENT AUGMENTA EL PARC D’HABITATGE SOCIAL

L’Ajuntament de València ha augmentat el parc d’habitatge social destinat a famílies en situació de vulnerabilitat. València tan sols comptava amb 97 habitatges socials a tota la ciutat en l’any 2015, una xifra que situava al «cap i casal» a la cua d’inversions en aquest tipus d’infraestructures per als col·lectius més vulnerables; actualment la xifra ha augmentat a 135, després de 10 anys sense haver-se incrementat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − cinc =

Informacion coronavirus