25n
25N
25N

Servicis Socials gestiona ajudes al lloguer per a 260 famílies

Servicis Socials gestiona ajudes al lloguer per a 260 famílies
22/02/2017 -

La regidoria de Servicis Socials ha gestionat ajudes al lloguer en la ciutat de València per un import total de 418.474 euros, amb les quals el Consistori ha ajudat a més de 260 famílies en risc d’exclusió social del cap i casal per fer front als pagaments dels seus habitatges.

Les ajudes s’han tramitat en tan sols quatre mesos i segons ha explicat la regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, “així hem evitat de nou que es produïsquen desnonaments en la nostra ciutat a persones que no estan travessant per un bon moment”.

Castillo ha destacat que la importància d’aquest pla d’ajudes radica en què s’han cobert les necessitats de persones que fins ara no estaven contemplades per part de les administracions. “Es tracta de la primera vegada que s’ha ajudat en el pagament del lloguer a les persones que tenen ingressos baixos, és a dir, persones que sí que tenen uns ingressos però que, malauradament, estan per davall de l’índex IPREM o, el que és el mateix, que compten amb menys de 7.400 euros d’ingressos anuals i no tenen suficients recursos per a fer front a tots els seus pagaments”, ha dit la regidora.

I és que, fins ara, les ajudes al lloguer s’havien contemplat per a gent que estava en l’atur i no tenia cap tipus d’ingrés. Ara, per tant, s’amplia el nombre de persones que poden accedir a aquest tipus d’ajudes, que han oscil·lat entre imports que van des dels 400 euros fins als 3.000 euros per a cobrir diverses mensualitats.

D’altra banda, Castillo també ha destacat que la valoració de les ajudes al lloguer “és doblement positiva atés que en molts casos les persones que han rebut aquesta ajuda no els ha calgut demanar ajudes d’emergència social, motiu pel qual s’ha fet una tasca important de normalització”.

Amb aquestes ajudes les persones amb risc d’exclusió de la ciutat han pogut fer front a retards en els pagaments del lloguer o d’altres servicis bàsics que no podien atendre si feien front al pagament mensual del lloguer.

Castillo, també ha volgut fer un agraïment públic als treballadors i treballadores dels servicis socials de l’Ajuntament de València per “l’eficient i ràpida gestió d’un volum gran d’ajudes que són de vital importància per a les persones que les han sol·licitades”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =