25n
25N
25N

Els serveis de Benestar Social garanteixen l'assistència d'emergència a totes les persones que ho necessiten

Els serveis de Benestar Social garanteixen l'assistència d'emergència a totes les persones que ho necessiten
17/01/2018 -

L’Ajuntament de Catarroja garanteix l’assistència a través dels Serveis de Benestar Social a qualsevol persona que tinga una necessitat urgent. Davant les informacions aparegudes en mitjans de comunicació sobre les conseqüències que pot generar el precinte del local d’una organització de caràcter benèfic, el consistori insisteix que cap persona es quedarà sense atenció, ja que el departament està preparat per a proporcionar l’ajuda necessària de manera immediata.

Precisament, s’ha reforçat l’àrea de Serveis Socials amb l’ampliació del seu personal. Des del 2016, la plantilla quasi s’ha triplicat, passant de 8 a 22 persones de diversos perfils professionals. Amb açò, s’han aconseguit reduir els temps i les llistes d’espera i, al mateix temps, prestar un servici que atenga les necessitats particulars de cada cas.

Aquestes millores han sigut possibles gràcies a l’augment del pressupost que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destina al finançament dels Serveis Socials de Catarroja, que ha passat de 156.000 € en 2015 a vora 435.000 € per al 2018.

Aquest departament gestiona els serveis de Menjar a Casa, les beques per a menjadors escolars, el seguiment dels casos de desnonaments, les ajudes a la pobresa energètica i altres programes que s’usen de manera eficient per professionals qualificats, perquè cap persona es veja en una situació de desemparament i perquè les intervencions es realitzen de manera controlada i sota criteris d’igualtat i adequació a les circumstàncies de cada persona.

Intervenció administrativa

L’Ajuntament també recorda, davant les acusacions de “persecució política” d’aquesta organització que el precinte de les seues instal·lacions s’ha realitzat per motius administratius a causa de nombroses deficiències en l’exercici de l’activitat que desenvolupen. La prova és que altres col·lectius locals d’aquestes característiques estan treballant sense cap impediment, ja que compleixen amb la normativa.

Es tracta d’evitar qualsevol classe d’incidència que poguera afectar a la salut i la seguretat de les persones. El consistori recorda que aquesta organització no compta amb llicència d’activitat, declaració de responsabilitat ni pla d’emergències, ni tampoc garanteix el control i la traçabilitat dels aliments que proporciona. Així mateix, no té cap pla de tractament de residus, el que ha provocat reiterades queixes dels veïns de la zona davant l’acumulació de deixalles i l’ocupació de la via pública.

L’última ocasió en què els tècnics municipals van notificar a aquest col·lectiu que no podia exercir l’activitat i que havia de presentar els documents necessaris fou el passat 14 de desembre, però no han obtingut cap resposta.

En aquest sentit, l’Ajuntament es mostra completament obert a facilitar la realització de la tramitació necessària perquè aquesta o qualsevol altra organització o col·lectiu puga regularitzar la seua activitat d’acord amb la normativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 7 =

bombers
Valencia activa