25n
25N
25N

Carreteres tallades, i col·legis tancats, efectes de la DANA que encara pateixen els municipis afectats

Carreteres tallades, i col·legis tancats, efectes de la DANA que encara pateixen els municipis afectats
18/09/2019 -

Les conseqüències del pas de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) per la Comunitat Valenciana, i en concret pel Baix Segura, continuen presents a les localitats més afectades a la comarca alacantina.

Deu col·legis romanen tancats hui dimecres a Oriola; Almoradí segueix sense subministrament normal d’aigua potable i contínua havent de fer ús de cubes per a proveir els veïns i la majoria d’accessos per carretera a Dolores es troben tallats, a excepció de la carretera CV-860.

Els municipis més castigats pel temporal estan informant de la seua situació en les seues xarxes socials. En les últimes hores, l’Ajuntament d’Oriola ha indicat que s’ha pogut reobrir la CV-95, la carretera entre aquest municipi i Bigastre, mentre que ha actualitzat la llista de centres educatius, fins a un total de deu, que continuen sense poder obrir les seues instal·lacions.

A més, des d’aquest consistori han actualitzat les necessitats que tenen els seus ciutadans encara hui, com ara material escolar, productes d’higiene personal i ferramentes de neteja. Han puntualitzat també que ja no precisen més aliments ni roba.

Les autoritats d’Almoradí han subratllat en Facebook que, de moment, seguirà el subministrament d’aigua potable amb cubes, fins que no es restablisca del tot el servici. L’empresa subministradora els ha comunicat que a les tres de la matinada van aconseguir fer la connexió provisional per la zona del polígon de La Daya, per la qual cosa el subministrament se n’anirà restablint a poc a poc, no en tots els sectors i començant per les parts més baixes (de fet, ja hi ha aigua en algunes zones). No obstant açò, se segueix treballant en la reparació de la connexió principal.

A Dolores, els rescats continuaven fins a dimarts, quan una persona d’avançada edat va demanar que se la traguera del seu domicili, situat en la zona rural, després d’haver esgotat les provisions. A més, l’Ajuntament també ha informat que ha habilitat una Oficina d’Atenció als Afectats pel Temporal DANA, instal·lada a la planta baixa de la casa consistorial, on els veïns poden acudir a informar-se sobre les gestions que han de realitzar per a sol·licitar ajudes.

A Guardamar continuen les tasques de desaigüe del Segura que, segons destaquen des de l’Ajuntament d’aquest municipi, s’està produint “a molt bon ritme” i “ja es nota una millora important a l’horta i en localitats veïnes”. Des del consistori també han indicat que l’N332 i la carretera de Rojals es troben lliures d’aigua i se circula sense problemes, encara que la carretera de Sant Fulgenci continua tancada.

Precisament són els accessos al poble el que segueix preocupant a Sant Fulgenci. A Daia Nova, comunicaven que hi ha “molts voluntaris” que “de forma desinteressada” havien mostrat intenció d’ajudar a netejar als veïns, i demanaven que comunicaren les seues necessitats per a eixa col·laboració. Des del consistori de Daia Vella, es demanaven igualment voluntaris per a ajudar en els pròxims dies a les tasques de neteja i millora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =

CCCC
torrent