25n
Orgull
Orgull

El Servici d'Urgències Socials atenen a 550 persones

El Servici d'Urgències Socials atenen a 550 persones
13/08/2018 -

Entre els mesos de gener i juny, el Servici d’Atenció a Urgències Socials i Col·laboració en Emergències, conegut per les sigles SAUS, ha realitzat 550 intervencions enfront de les 647 que va dur a terme durant tot el 2017. «S’ha aconseguit una xifra rècord en la història del servici», ha explicat la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, «i segurament s’arribe a les mil activacions en acabar l’any».

El SAUS ofereix atenció, orientació i intervenció psicològica i social immediata en aquelles situacions de crisi que es produeixen fora de l’horari dels circuits ordinaris de servicis socials. Des que va començar a funcionar el 15 de setembre de 2011, ha intervingut en 3.913 ocasions. «Si la mitjana d’atencions a l’any oscil·lava al voltant de les 600 o 650, només durant el primer semestre del 2018 s’han registrat 550», ha indicat la regidora.

El servici s’activa en casos com ara: intents de suïcidi i processos de dol, violència de gènere i agressions sexuals, maltractament en l’àmbit familiar, abandó de menors o persones majors, pèrdues sobtades d’allotjament o atenció a persones sense llar, entre d’altres. Castillo ha apuntat que «en els últims mesos han sigut moltes les famílies refugiades que han arribat per primera vegada a la ciutat, per la qual cosa s’ha introduït un nou perfil».

Segons l’edil, «el SAUS es troba en creixement gràcies a l’aposta de l’Ajuntament per visibilitzar aquest servici i a l’ampliació de personal i de recursos per atendre cada vegada més població». L’equip dedicat a l’atenció a urgències socials i col·laboració en emergències està compost per onze persones: quatre treballadores socials, tres psicòlogues i quatre integradores socials. Es compta amb un vehicle de nou places adaptat a passatgers amb mobilitat reduïda i equipat amb farmaciola, mantes tèrmiques i aigua.

«El servici es consolida any rere any pel bon treball d’un equip format i especialitzat que atén de manera immediata la ciutadania que es troba en situació de crisi». El SAUS funciona els 365 dies de l’any. Els festius està operatiu les 24 hores; divendres, caps de setmana i quan els centres municipals de servicis socials tenen horari especial, des de les 15 hores de divendres fins a les 8 hores de dilluns i, de dilluns a dijous, entre les 19.30 hores fins a les 8 hores de l’endemà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =