25n
25N
25N

El servei d'urgències de l'Espai Sanitari Campanar començarà la seua activitat al maig

Les obres del nou servei d’urgències de Campanar finalitzen a la fi d’aquest mes

El servei d'urgències de l'Espai Sanitari Campanar començarà la seua activitat al maig
08/04/2019 -

Els terminis es compleixen. El passat mes de setembre arrancaven les obres d’adequació per al servei d’urgències del nou Espai Sanitari Campanar – Ernest Lluch, que donarà servei als veïns i veïnes dels barris de Campanar, Tendetes i el Calvari. Ara, mesos després, des de la conselleria de Sanitat s’anuncia que aquest servei començarà a estar operatiu el mes de maig, ja que es preveu que les obres finalitzen aquest mateix mes.

Es tracta de la rehabilitació de l’edifici situat al carrer Joaquín Ballester, que ha comptat amb un pressupost de 685.855,93 euros, i que es destinarà, de manera provisional, al servei d’urgències fins a la creació del nou Centre de Salut Campanar II. Sens dubte, com apuntava la consellera Ana Barceló, “un projecte que retornarà, als veïns d’aquesta zona de València, uns serveis sanitaris de qualitat, que van perdre després del trasllat a Malilla de l’hospital La Fe de València”.

D’aquesta manera, l’edifici disposarà d’una planta baixa formada per la recepció, el magatzem, la sala d’extraccions, la sala de tractaments o la zona d’espera, així com amb una primera planta en la qual se situarà dues consultes d’urgències i tractaments, una sala d’observació, una sala de raigs X, dos dormitoris, una sala d’estar, un quart per al grup electrogen o una sala per al RACK, entre altres dependències.

No obstant això, aquest projecte no ve a soles, i es conforma dins del que serà l’Espai Sanitari Campanar – Ernest Lluch, que es desenvoluparà en diverses fases, i que comptarà amb un centre de salut, que tindrà servei d’urgències 24 hores, i un centre d’especialitats, que serà l’únic amb radiologia TAC, ressonància magnètica i cirurgia major ambulatòria, i que comptarà amb els serveis d’especialitats de rehabilitació, salut sexual, salut mental, garbellat de càncer de mama, radiologia, endoscòpies, i un PAS.

Així mateix, aquest projecte també previst la construcció d’altres infraestructures, com un hospital de crònics i llarga estada, un centre de rehabilitació integral ambulatori, un centre de trobada de pacients de salut mental, quatre hospitals de dia per a l’atenció de trastorns mentals, un centre d’estudis en salut i gènere, una escola de salut i una casa del pacient, que el convertiran en un espai sanitari de referència a la Comunitat Valenciana.

Per a l’exterior es contempla la creació d’un parc urbà que connecte l’espai entre totes les àrees. Així, es preveu que el centre de salut òbriga les seues portes a la fi d’any, mentre que el centre d’especialitats el farà a la fi de 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 2 =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus