25n
25N
25N

Ja està disponible el servici de pagament amb targeta en els tràmits municipals

Ja està disponible el servici de pagament amb targeta en els tràmits municipals
30/05/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat pel regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, la regidora de Govern Obert i Participació, Neus Fàbregas Santana, i el director de zona de Caixa Popular, Manuel Montagut, ha presentat aquest matí en la Junta Municipal del Marítim l’inici del servici de pagament amb targeta en els tràmits municipals. A partir de hui els veïns i veïnes podran abonar els tributs municipals en les mateixes oficines on realitzen les seues gestions amb l’Ajuntament.

Joan Ribó ha destacat que a partir de hui es podran pagar amb targeta bancària els tributs municipals en totes les juntes de districte, en els servicis de Gestió Tributària de la Casa Consistorial i en Tabacalera, a través de la plataforma desenvolupada per l’Ajuntament amb Caixa Popular i Redsys. En aquesta primera fase l’Ajuntament compta amb 80 punts de pagament mitjançant targeta bancària, reduint considerablement els tràmits i desplaçaments de la ciutadania.

«Vull donar les gràcies a Caixa Popular, a Redsys i a tots els treballadors de l’Ajuntament que han contribuït a fer un pas important i de modernització en el pagament dels tributs municipals pels ciutadans i ciutadanes. Fins fa un moment havies de vindre a la junta de districte, agafar el paper, anar al banc, pagar, tornar a presentar el rebut… Una, dues o tres o quatre vegades. El que hem fet és un pas avant per a acostar el mètode de pagar els tributs municipals emprant el mateix sistema que utilitzem, per exemple, per a pagar en un bar. Crec que és un pas molt important perquè adapta els mecanismes de l’Ajuntament a les noves tecnologies i facilita els tràmits a la ciutadania».

L’alcalde de València ha afirmat que l’objectiu d’aquesta iniciativa municipal és «oferir a la ciutadania un millor servici i facilitar la seua relació amb l’Ajuntament». Ha recordat que la posada en marxa d’aquest servici havia sigut sol·licitada tant per molts contribuents com pels mateixos servicis de l’Ajuntament. Entre els seus avantatges està el d’agilitar els tràmits, evitar desplaçaments i haver de fer cues en les oficines dels bancs i caixes. «A partir de hui els veïns i veïnes podran abonar els seus tributs en les mateixes oficines municipals on realitzen les seues gestions amb l’Ajuntament».

També ha assenyalat Ribó que s’ha triat la Junta Municipal del Marítim per a presentar l’inici del funcionament de la nova plataforma de pagament amb targetes bancàries, «perquè les juntes municipals són el punt més pròxim on la ciutadania acudeix a solucionar els seus problemes i a fer les seues gestions amb l’Ajuntament». Com a exemple de la millora que suposa aquesta mesura, Ribó ha posat el cas de les llicències d’obres menors, que fins ara podien requerir fins a quatre desplaçaments entre les entitats financeres i les oficines municipals, mentre que a partir d’ara es podrà gestionar en una sola vegada la taxa per a la llicència urbanística, l’Impost de Construccions i Obres i la taxa per contenidors, «amb la qual cosa aconseguim un estalvi de temps tant per a la ciutadania com per a l’administració».

Ribó ha anunciat que pròximament es farà extensiva aquesta possibilitat de pagament amb targeta bancària al pagament en els museus o el pagament de multes a la Policia Local, «que té la gran novetat de l’automatisme entre el document de cobrament, el pagament i la seua comptabilització, en realitzar-se tot al mateix temps».

MODERNITZAR I FACILITAR

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha anunciat que aquest nou sistema de pagament amb targeta «l’estendrem progressivament a la totalitat dels impostos i taxes municipals. Volem que paguen tots, i per açò estem perseguint el frau fiscal, però també volem que qui paga tinga les màximes facilitats per a complir les seues obligacions. En qualsevol restaurant pots pagar amb la targeta, però en l’Ajuntament ha hagut d’arribar el Govern de la Nau per a acabar amb la desídia, modernitzant i facilitant el sistema de pagament».

Per la seua banda la regidora de Govern Obert i Participació, Neus Fàbregas Santana, ha ressaltat que «estem modernitzant les juntes de districte, que estaven molt abandonades, però des de fa tres anys hem fet un treball molt ampli que inclou des de l’accessibilitat a la cita prèvia per a agilitar la gestió. I ara donem un impuls més que és el pagament amb targeta, que reduirà molt el temps dedicat a fer qualsevol gestió. Açò agilita i abunda en el municipalisme i la descentralització dels òrgans de govern i de gestió en els barris, permet guanyar en eficàcia i també en somriures; en satisfacció ciutadana».

INFOBARÒMETRE

En ser recaptada la seua opinió sobre els resultats de l’Infobaròmetre presentat ahir pel regidor Carlos Galiana, l’alcalde Joan Ribó s’ha mostrat satisfet. «Crec que la valoració és bona, i en ella veiem que el Govern de la Nau es consolida i augmentaria la seua representació. També és bona la valoració dels servicis sobre els quals es pregunta a l’Infobaròmetre, que no és una enquesta qualsevol, amb 500 entrevistes, sinó que s’ha elaborat a partir de 2.300 entrevistes i té per tant molta solidesa. Estem contents del seu resultat i la valoració és molt positiva. Més si tenim en compte que es va fer abans que apareguera el cas Erial de Zaplana i la sentència del cas Gürtel. Possiblement si es fera en aquests moments segurament els resultats canviarien encara més significativament».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

CCCC
torrent