25n
25N
25N

La Policia Local de València posa en marxa un servei de mediació veïnal gratuït

Aquest servei de mediació tractarà de resoldre els conflictes veïnals en el menor temps possible

La Policia Local de València posa en marxa un servei de mediació veïnal gratuït
09/07/2020 -

Durant el confinament, els conflictes veïnals van augmentar en un 70%, majoritàriament, per molèsties de sorolls. Per això, la Policia Local de València s’ha adaptat a les noves circumstàncies, i no sols ha llançat una guia de convivència, sinó que ha posat en marxa un servei de mediació policial, completament gratuït, per a solucionar problemes veïnals de la manera més ràpida i senzilla possible.

Entre algunes de les recomanacions que es fa des de la Policia Local de València es troba el fet de no acumular fem per a evitar que es produïsquen males olors o, per exemple, evitar sorolls abans de les 8.00 i després de les 22.00 hores. Així mateix, aconsellen crear una zona de joc infantil amb una catifa per a mitigar sorolls.

Així i tot, si es produeixen conflictes veïnals, la Policia Local de València ha posat en marxa el Servei de Mediació Policial. A través del correu mediacionpolicial@valencia.es, es podrà contactar amb aquest servei gratuït i un mediador professional contactarà amb les parts afectades per a ajudar a resoldre el conflicte sense que “acabe en un problema de seguretat”.

A més del repunt en els conflictes veïnals, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, va informar que, durant el confinament, també s’havia notificat un increment dels casos de violència de gènere “que estem estudiant”.

Finalment, Cano va fer un balanç respecte a la seguretat ciutadana durant els moments més durs de la pandèmia. En aquest sentit, va explicar que, des del 15 de març fins al 21 de juny, a la ciutat de València s’havien realitzat 2.490 controls de trànsit, i s’han registrat 9 amenaces a autoritats, 44 actes per desobediència, 305 actes a locals i 14.011 denúncies, sobretot, per no respectar les limitacions de mobilitat. Així mateix, s’han produït 21 detencions per infracció de l’estat d’alarma.

I és que encara que es va reconéixer que la ciutat de València no estava preparada per a afrontar una pandèmia d’aquestes característiques, l’important és que “hem sabut com reaccionar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =

CCCC
activem alfafar