Nous Espais oferix un servei gratuït d’informació i gestió de les ajudes al lloguer d’habitatges

Les sol·licituds poden presentar-se fins al dia 8 de març en les oficines situades en la plaça Major, 31

Guardar

Nous-Espais-750x491
Nous-Espais-750x491

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’empresa municipal Nous Espais, ha començat el tràmit per a la presentació de sol·licituds per al Programa d’ajudes al lloguer d’habitatges i el Programa d’ajudes al lloguer per a joves, convocades per a l’exercici 2019 per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Amb l’objectiu de facilitar el procés de tramitació de la sol·licitud, que pot presentar-se telemàticamente amb signatura digital o electrònicament presentat el formulari imprés per registre d’entrada, Nous Espais ofereix de manera gratuïta el servei d’informació prèvia, gestió d’aquestes sol·licituds i emplenament de la sol·licitud, així com en la presentació de la mateixa a través del servei de finestreta única del TDIC. Les sol·licituds ja poden presentar-se en les oficines fins al 8 de març, inclusivament. L’horari d’atenció d’aquest servei és de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Els demandants han de ser persones físiques majors d’edat i que siguen titulars d’un contracte d’arrendament d’habitatge de residència habitual, amb duració mínima d’un any, domiciliació bancària del pagament del lloguer i que els ingressos de les persones que tinguen el seu domicili habitual i permanent en l’habitatge arrendat, consten o no com a titulars del contracte d’arrendament, siguen iguals o inferiors a tres vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM). El regidor d’Atenció a les Persones, Francesc Carbonell, ha explicat que amb aquest programa “possibilitem l’accés i gaudi de l’habitatge a aquelles persones que més el necessiten”.

Igualment, en aquestes ajudes se’ls ofereix una major prioritat als afectats per desnonaments, famílies monoparentals o nombroses, dones víctimes de violència de gènere, víctimes de terrorisme, persones amb diversitat funcional, persones amb trastorn mental sever, joves extutelats i unitats de convivència afectades per situacions catastròfiques. D’igual manera tenen preferència les dones en situació de necessitat o en risc d’exclusió, especialment quan tinguen fills o filles menors exclusivament al seu càrrec, així com les unitats de convivència en les quals totes les persones es troben en situació de desocupació i hagen esgotat les prestacions corresponents

Quant a les ajudes específiques per a joves, els sol·licitants han de ser menors de 35 anys, o bé pertànyer a una unitat de convivència en la qual tots els membres siguen menors de 35 anys i no rebre una altra ajuda per a atendre el pagament del lloguer. En aquest sentit “donem resposta a la necessitat d’ajudar al fet que els joves puguen afrontar l’emancipació i la formació de noves llars i accedir a un habitatge que s’ajuste a les seues necessitats”, ha ressaltat la regidora de Desenvolupament Sostenible, Inma Amat.

Destacats