25n
25N
25N

Fernando del Molino (Federació de Taxis): "Estem centrats en hospitals, ambulatoris i serveis essencials”

Per a cobrar la prestació per cessament d’activitat, els taxistes hauran de demostrar una reducció del 75% en els seus ingressos en un mes natural

Fernando del Molino (Federació de Taxis): "Estem centrats en hospitals, ambulatoris i serveis essencials”

La solidaritat està sent una de les protagonistes en aquesta crisi del coronavirus. Des de diferents col·lectius s’està ajudant en la mesura que siga possible per a proveir al personal sanitari de material de protecció i perquè puguen fer el seu treball en les millors condicions possibles. En aquesta línia, el sector del taxi ha començat avui mateix una iniciativa solidària després d’un acord amb la Conselleria de Transport per a traslladar al personal sanitari als domicilis de les persones en estat de major gravetat en més de 800 centres d’atenció a la Comunitat Valenciana i que puguen, així, rebre l’atenció necessària.

La Federació de Taxis de València  calcula que la demanda s’ha reduït prop del 90%, per la qual cosa el servei oferit és més que suficient per a cobrir les necessitats de la ciutat. “Estem centrats en hospitals, ambulatoris i serveis essencials”, explica el president de la Federació, Fernando del Molino. Per a sol·licitar el servei de trasllat a domicili, els ambulatoris hauran de gestionar tot a través de Radio Taxi. “En un principi, la idea és que siga de manera solidària i que es cobrisquen, solament, les despeses del cotxe”, comenten des de la Federació. De moment hi ha apuntades 200 persones de manera voluntària en aquest primer dia de servei.

Una de les majors preocupacions dels taxistes és la falta d’ingressos que tindran mentre dure l’estat d’alarma. Segons l’estipulat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), les ajudes en el sector es destinaran a totes aquelles persones que hagen reduït els seus ingressos en un 75% en un mes natural. El problema, expliquen des de la Federació de Taxis, és que al ser en “un mes natural” compten els dies treballats fins que es va decretar la quarantena (el 14 de març), llavors no és senzill que puguen cobrar la prestació. A més, hi ha taxistes que continuen oferint el servei i no serà fàcil demostrar el descens d’ingressos. La Federació ha remés aquests problemes a l’Administració i, de moment, els han assegurat que ho tindran en compte. En el cas de percebre l’ajuda, aquesta seria del 70% de la base reguladora.

Protecció i col·locació en el taxi

S’estan duent a terme diferents acords amb associacions i empreses per a facilitar la protecció dels taxistes, ja que, fins ara, cadascun portava el material del qual disposava. Segons el BOE, la disposició dels passatgers en el taxi no pot superar una persona per cada fila, és a dir, davant aniria el conductor i en la part de darrere l’usuari, excepte en situacions de persones dependents o nens. A més, l’usuari s’ha d’asseure en el seient més allunyat del conductor. Abans de començar la jornada, els taxistes desinfecten per complet l’interior del vehicle i, després de cada servei, apliquen desinfectant a les zones que hagen pogut entrar en contacte amb l’usuari. A més, “la Cooperativa del taxi de València habilitarà els tallers per a higienitzar els serveis que ajuden al trasllat de personal sanitari”, ha explicat la Federació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − tres =