25n
25N
25N

El servei d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Torrent 010 ha respost més de 5.400 consultes des que es va decretar l'Estat d'Alarma

El servei d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Torrent 010 ha respost més de 5.400 consultes des que es va decretar l'Estat d'Alarma
06/04/2020 -

Des que es declararà l’Estat d’Alarma i se suspengués l’atenció presencial, l’Ajuntament de Torrent ha garantit a tota la ciutadania el seu servei a través de la plataforma digital o l’atenció telefònica, reforçant tots dos canals. Així, al llarg d’aquests dies i fins al 3 d’abril, s’han atés 5.404 consultes i dubtes en el servei d’atenció ciutadana 010, i s’han respost 103 correus electrònics. A més, s’han tramitat 585 certificats de padró de manera telemàtica a través de la pàgina web municipal: www.torrent.es, requerits per a sol·licitar la moratòria hipotecària.

341 trucades al Telèfon Amic

Per a combatre la solitud durant aquests dies de confinament i pensant especialment en les persones més majors, el consistori va posar en marxa el Telèfon Amic. El servei social ha contestat a 341 crides, conversant amb tots els torrentins i torrentines que aquests dies estan solos en les seues llars i tenen necessitat de dialogar. El número de telèfon (96 111 18 22) roman actiu de manera ininterrompuda de dilluns a diumenge de 8.30 h del matí a 20 h.

Igualment, des de Serveis Socials s’està tenint en compte les necessitats dels col·lectius més vulnerables i, per això, s’ha intensificat el seguiment de la població de més de 80 anys, posant l’accent en aquelles persones que viuen soles i allunyades del nucli urbà, tant en urbanitzacions com en disseminats. D’aquesta forma, s’han realitzat 1.029 trucades telefòniques i Protecció Civil ha visitat personalment a aquelles més allunyades per a conéixer les seues necessitats i ajudar-les en allò que necessiten.

Tot sobre la COVID-19

Una altra de les mesures que des del consistori s’ha posat en marxa és una pàgina web que recull tota la informació sobre la COVID-19 en matèria d’impostos, educació, mobilitat, Serveis Socials, treball, normatives o sanitat, entre altres. Gràcies a aquesta iniciativa el públic pot estar informant de totes les mesures municipals que s’estan prenent i de totes les actuacions que es realitzen. La web pot visitar-se a través de www.torrent.es o en el següent enllaç: https://www.torrent.es/torrentpublic/inicio/coneixer/slidercovid19

Torrent celebra el Dia de l’Esport

Pesi al confinament en les nostres llars, Torrent celebra avui el Dia Internacional de l’Esport per al Desenvolupament i la Pau, i el fa amb un vídeo on participen esportistes que estan vinculats amb la ciutat. D’aquesta forma han participat més de 20 esportistes, amb cares conegudes com la de l’ex tenista torrentina Anabel Medina, encarregada de tancar el vídeo amb un missatge d’ànim als més petits i una idea principal: “L’esport uneix a Torrent”, o els futbolistes Pedro López, Roger Martí i Raúl Albiol, i exfutbolistes internacionals com Marcos Sena o Miguel Ángel Angulo, que han volgut ser part d’aquest homenatge torrentí a l’esport. Una idea promoguda per la FDM (Fundació Esportiva Municipal), amb la qual es pretén animar i destacar la importància de l’esport, també en aquests moments difícils.

Amb el tancament de totes les instal·lacions esportives de la ciutat, els torrentins i torrentines han vist com es detenia la seua pràctica esportiva. Per aquest motiu, perquè es mantinguen actius físicament, l’Ajuntament de Torrent fomenta en la seua programació online, a través de les seues xarxes socials, l’exercici físic mitjançant sessions esportives conduïdes per monitors. D’aquesta manera, tots els matins a les 11 h en la pàgina de Facebook del consistori, el públic pot seguir classes de pilates, ioga, manteniment, ball i aeròbic, entre altres modalitats. La resposta ha estat molt positiva per part de la ciutadania que troba en aquestes sessions un bon moment per a posar-se en forma però també per a entaular relacions socials, ja que durant l’activitat poden compartir els seus missatges i escriure a les altres persones que estan seguint la classe. Pel que poden valorar els exercicis realitzats i posar-los en comú amb tots els que també ho estan seguint.

Labors de desinfecció

El servei de neteja i desinfecció continua amb els treballs diaris de desinfecció que s’estan duent a terme per tot el terme municipal. D’aquesta manera, els operaris i operàries d’FCC, en col·laboració amb els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil, així com el Consell Agrari amb la seua maquinària, continuen complint amb les recomanacions i indicacions de Sanitat per a minimitzar els riscos de contagi del COVID- 19, i continuen desinfectant els espais públics a l’aire lliure com a zones de jocs infantils, àrees recreatives o instal·lacions esportives, a més d’entorns d’edificis on es concentra un major nombre de persones com a centres de salut o educatius, residències de majors, farmàcies i supermercats, i també les urbanitzacions i disseminats del terme.

Responsabilitat ciutadana

D’altra banda, l’Ajuntament de Torrent ha llançat una campanya per a fer una crida de civisme a la població. Sota el lema: “Durant l’Estat d’Alarma, no et deixes el civisme a casa”, es pretén conscienciar a la ciutadania de la importància de continuar mantenint les normes de conducta i responsabilitat durant aquests dies.

Davant l’increment d’excrements de gossos, papers, guants o bosses d’escombraries en la via pública, el consistori recorda a les persones que tinguen mascotes que han de recollir les defecacions així com netejar els orines amb aigua. Conjuntament, és necessari respectar la imprescindible labor de les persones dedicades a les tasques de neteja i desinfecció i no cal tirar papers, burilles o escombraries a la via pública, ni deixar mobles o estris en espais públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =