25n
Orgull
Orgull

Arranquen les obres de soterrament de les vies entre Empalme i Burjassot

Un servei d’autobús mantindrà la connexió entre ambdues estacions per a enllaçar amb el servei de metro i es modificaran els horaris de pas

Arranquen les obres de soterrament de les vies entre Empalme i Burjassot

El soterrament de les vies entre Empalme i Burjassot serà una realitat molt prompte. Hui comencen les obres en el tram que uneix aquestes dues estacions de la Línia 1 de Metrovalencia amb previsió que acaben a mitjan setembre i, amb això, un servei d’autobús s’encarregarà de desplaçar als usuaris i usuàries dels trens entre Empalme i Burjassot i viceversa, tal com ha anunciat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Aquest mateix dilluns, la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, i l’alcalde de Burjassot, Rafael García, es van reunir per a abordar tots els detalls d’aquest tall en la circulació de la Línia 1.

I és que aquesta interrupció provocarà un canvi en la connexió. Els trens de la Línia 1 en sentit València circularan amb destinació Empalme i acabaran el seu recorregut a Burjassot, des d’on realitzaran el transbord amb autobús per a continuar el seu viatge. En el cas dels trens de la Línia 1 que circulen en sentit Bétera/Seminari-CEU pararan en Empalme i hauran de fer també transbord per a prosseguir.

Aquest transbord amb autobús serà gratuït, però incrementarà el temps de viatge per a aquelles persones que hagen de desplaçar-se entre aquests trams. Ja es poden consultar totes les modificacions en la web de metrovalencia (metrovalencia.es) i el recorregut per a arribar fins ells ja està senyalitzat.

El tall únicament afecta a aquest tram de la xarxa de metro, sense que tinga afecció sobre la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda), que també discorre per l’estació d’Empalme. De la mateixa manera que la Línia 4 del tramvia, que uneix les parades de Mas del Rosari i Doctor Lluch, tampoc patirà cap alteració.

SOTERRAMENT

Amb les obres de soterrament i una vegada completades s’aconseguirà un augment de la seguretat ferroviària, la supressió del pas per als vianants provisional del carrer València, per la retirada de la via actual i millores, tant en la funcionalitat i capacitat de la línia, com en el seu entorn, amb la urbanització dels terrenys alliberats.

Les obres en execució, el cost de la qual ascendeix a 9,7 milions d’euros, consisteixen a completar la connexió ferroviària de l’estació d’Empalme amb el soterrament existent i amb la via en sentit Bétera, així com la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l’avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot, a través del carrer València, mitjançant la retirada de la via existent, que quedarà fora de servei.

La infraestructura i superestructura ferroviària es completen amb les instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, així com el sistema de ventilació a l’interior del túnel existent.

Al seu torn, FGV cedirà a l’Ajuntament de Burjassot el tram ferroviari que quedarà fora de servei, una vegada es completen les obres de soterrament de la connexió amb l’estació d’Empalme de Metrovalencia, situada en aquest municipi de l’Horta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 17 =