25n
25N
25N

El servei d'atenció a la gent gran o amb mobilitat reduïda d'Ontinyent supera les 430 intervencions en els primers 20 dies

El servei d'atenció a la gent gran o amb mobilitat reduïda d'Ontinyent supera les 430 intervencions en els primers 20 dies
08/04/2020 -

El servei d’atenció a la gent gran o amb mobilitat reduïda posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent amb motiu de la crisi de la Covid-19 acumula ja 439 intervencions als seus primers 20 dies de funcionament (des del passat 19 de març, i fins al 7 d’abril). En concret, 128 intervencions han estat atencions a la compra de menjar, 54 per a la compra de medicació, 26 per a sol·licitar trasllats, 124 per a orientació psicològica i la resta per altres qüestions.

La regidora Sayo Gandia, que coordina el servei junt amb les regidores Paula Soler i Natàlia Enguix, destacava «la consolidació d’un servei que està tenint una molt bona acceptació per part de la ciutadania, amb persones que ja han repetit en la sol·licitud d’atenció i que valoren la confiança i seguretat que els transmet tant el fet de comptar amb el servei com la manera en què s’executa per part del personal municipal i el voluntariat de Creu Roja i Protecció Civil, que està fent una tasca fabulosa que els agraïm i per la qual els felicitem», manifestava.

Amb aquest servei, a més d’atenció psicològica a la població en general, l’ajuntament facilita la compra d’aliments o medicaments a les persones majors o amb mobilitat reduïda que així ho demanen al telèfon 96 291 82 10, de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores. A més a més també s’ofereix la possibilitat de fer trasllats als centres de salut si és necessari.

Concedits 73.000 euros per a ajudes de primera necessitat

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha aprovat concedir 73.096 euros a l’Ajuntament d’Ontinyent per fer front a l’impacte de la Covid-19 en matèria assistencial. Segons la resolució publicada, Ontinyent ha de rebre de manera immediata 49.449 euros per a ajudes de primera necessitat, 10.069 per les despeses generades pel servei d’ajuda a domicili i 13.579 per a programes que garantisquen el dret bàsic d’alimentació de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit cal indicar que Ontinyent porta servint menjar a casa a prop de 200 menors de les famílies vulnerables des que es tancaren els menjadors escolars. Per la seua banda, la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, ha valorat positivament l’arribada d’aquesta ajuda, «ja que qualsevol ajuda que arriba és ajuda a fer front a les polítiques socials que anem aplicant a Ontinyent des d’abans de l’Estat d’Alarma”.

Protecció Civil reparteix aliments donats per Mercadona

Per altra banda, Protecció Civil ha procedit aquests dies a repartir més de 100 quilos d’aliments donats per Mercadona per a famílies en situació de vulnerabilitat. Es tracta de 104 quilos principalment d’embotit i formatge donats a Càritas, que es va posar en contacte amb l’Ajuntament d’Ontinyent per fer la distribució entre un llistat de 20 famílies que Càritas i el departament de Serveis Socials tenen constància que requereixen una atenció especial durant la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =