25n
25N
25N

El Servei d’Assessoria Jurídica de Quart de Poblet atén prop de 500 casos en 2020

L’Ajuntament incrementa l’atenció a la població durant l’estat d’alarma

El Servei d’Assessoria Jurídica de Quart de Poblet atén prop de 500 casos en 2020
02/03/2021 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet, a través del Servei d’Assessoria Jurídica (SAJ), va realitzar 485 atencions a la ciutadania durant 2020. El SAJ està integrat dins de l’equip d’atenció primària de Serveis Socials del consistori i presta assessorament jurídic als veïns i les veïnes en diferents àrees.

Així, durant l’any passat es va oferir orientació en l’àmbit jurídic d’estrangeria, procediments de modificació de capacitat/rendició de comptes, assumptes relacionats amb l’habitatge (arrendaments-procediments de desnonament) i dret administratiu (Renda Valenciana d’Inclusió, dependència o discapacitat, entre altres). La labor principal és informar, orientar i derivar a serveis especialitzats per a garantir la protecció i l’exercici dels drets socials de les persones.

El major nombre d’atencions es va concentrar durant el primer estat d’alarma per la COVID-19, realitzant-se 205 actuacions durant els mesos de març, abril i maig.

Aquestes es van centrar, sobretot, en necessitats de la ciutadania entorn de gestions administratives amb la Seguretat Social, prestacions per desocupació i sol·licituds de moratòries de lloguer o d’hipoteca.

Aquest pioner servei municipal, que es va posar en marxa el setembre de 2019, reforça l’atenció a la ciutadania amb assessorament, seguiment i acompanyament a les persones, famílies i unitats de convivència que vinguen derivades des de l’equip d’intervenció i dóna suport jurídic a l’equip de professionals.

Cal recordar que l’Ajuntament també va reforçar l’atenció ciutadana amb l’ampliació de la cobertura del Servei de Psicologia d’Atenció Primària Bàsica de Serveis Socials, una mesura presa de manera prèvia a la pandèmia i que s’emmarcava dins de les polítiques municipals per a assegurar el benestar mental i emocional de tota la població. En total, es va atendre 209 veïns i veïnes, en qüestions com el duel, l’ansietat elevada o el sentiment de soledat; però també trastorns mentals, la simptomatologia depressiva, la vivència de situacions traumàtiques, la baixa autoestima o l’intent autolític.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 14 =

museo prehistoria