25n
25N
25N

Oltra anuncia la posada en marxa del servei d'assessorament i suport a les persones LGTBI

Oltra anuncia la posada en marxa del servei d'assessorament i suport a les persones LGTBI
19/01/2019 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat la posada en marxa del servei d’assessorament i suport a les persones LGTBI, que comptarà amb oficines a València, Castelló i Alacant, a través de la convocatòria d’acords de l’acció concertada per als anys 2019 i 2020, i per al que la Conselleria destina 500.000 euros.

Sobre aquest tema, Oltra ha indicat que la convocatòria, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), suposa aplicar la fórmula de concert social amb entitats, que substitueix a les subvencions, a serveis socials especialitzats LGTBI, que s’integraran en la Xarxa Pública Valenciana de Serveis i d’atenció a la igualtat en la diversitat.

La vicepresidenta del Consell ha emmarcat la creació del servei en el compliment de la Llei per a la Igualtat de les Persones Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) que va entrar en vigor el mes de desembre passat i que contemplava la creació d’un servei públic d’assessorament i suport per a aquestes persones.

L’objectiu és oferir orientació en els diversos àmbits a les persones LGTBI i també als seus familiars i afins, així com proporcionar atenció adequada a les seues necessitats i prestacions especialitzades per a les persones trans.

Segons ha assegurat Mónica Oltra, el concert social per a la prestació de serveis socials especialitzats “garanteix el control i l’estabilitat tant de les entitats com dels serveis que gestionen” i, sobretot, assegura “la qualitat en el servei a les persones i a les seues famílies”.

La vicepresidenta ha explicat que aquesta fórmula “ja s’ha aplicat des de l’any passat a centres de diversa tipologia destinats a persones majors i a persones amb diversitat funcional i malaltia mental crònica”

La convocatòria del concert del nou servei publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el passat 15 de gener, recull la regulació del règim jurídic, procediment de concertació i sistema de selecció d’entitats i serveis, requisits i obligacions de les entitats per a accedir a l’acció concertada, les condicions tècniques i econòmiques, els mòduls econòmics, el personal i procediment, entre altres.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 16 de febrer i es realitzarà de forma telemàtica que estarà accessible en la seu electrònica de la Generalitat.

SERVEI ESPECIALITZAT PER A PERSONES LGTBI

El servei d’assessorament i suport a les persones LGTBI es prestarà a través d’oficines a València, Castelló i Alacant i estarà dirigit principalment a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, així com els seus familiars i persones reunides que requerisquen d’una atenció específica vinculada a la seua realitat.

L’horari d’atenció general en les oficines del servei i via telefònica serà de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 hores, i almenys altres huit hores durant dues o tres vesprades, a determinar.

El servei consistirà en una atenció integral que inclou les prestacions d’atenció, informació i orientació tan directa com per telèfon o xarxes socials o correu electrònic. També oferirà un itinerari individualitzat d’atenció social que inclourà acompanyament als recursos necessaris.

A més proporcionarà suport legal, orientació laboral i educativa, assessorament a persones migrants LGTBI i atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d’odi per LGTBIfobia així com a la violència en parella.

Igualment facilitarà atenció a la infància i adolescència LGTBI i assessorament psicològic, tan individual com en grup que comprén la constitució d’un Grup d’Ajuda Mútua LGBI i un Grup d’Ajuda Mútua per a persones trans.

La ubicació de les oficines serà d’acord amb els municipis, per a la cessió d’espais adequats. L’entitat que gestione el servei de la província de València coordinarà el servei.

A més, el servei comptarà amb una oficina itinerant per a donar atenció a les persones usuàries en les diferents comarques, almenys en tres municipis de diferents comarques de la província de València, dos municipis a les comarques a la província d’Alacant i un municipi a la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + dos =

museo prehistoria