25n
25N
25N

El servei d'anàlisis clíniques de l'Hospital de Xàtiva obté el certificat de qualitat ISO9001

El laboratori realitza anualment més de 2,5 milions de determinacions analítiques

El servei d'anàlisis clíniques de l'Hospital de Xàtiva obté el certificat de qualitat ISO9001
20/05/2021 -

El Servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha establit un sistema de Gestió de Qualitat basant en la norma ISO2001 que assegura i gestiona la qualitat dels seus productes i servicis.

Aquest laboratori presta servei a tot el departament de salut Xàtiva-Ontinyent i rep mostres per a anàlisi tant de l’Hospital, el centre d’especialitats i dels centres d’atenció primària a més d’actuar de laboratori de suport del laboratori de l’Hospital general d’Ontinyent.

Aquesta Unitat central de laboratoris treballa en jornada contínua les 24 hores del dia i realitza anualment més de dos milions i mig de determinacions analítiques, sent d’activitat programada un 60% i com a sol·licitud urgent un 40%.

En aquest servei es realitza la funció d’ajuda al diagnòstic i és un dels fonamentals punts de suport de l’activitat assistencial en intervindre en el 80% de les decisions clíniques i en més del 95% dels processos assistencials.

El Laboratori compta amb àrees de bioquímica, hormones, marcadors tumorals, fàrmacs, proteïnes, autoimmunitat, líquids biològics i proves funcionals.

També participa en la realització d’estudis preoperatoris, perfils lipídics, diagnòstic de patologies autoimmunes, garbellaments prenatals, estudis d’esterilitat, estudis d’al·lèrgia, gestió d’estudis genètics i moleculars així com la participació en els circuits de cribratge del càncer de còlon i diabetis poblacional així com part de diversos estudis clínics que es realitzen en el departament.

La tecnologia amb què compta el laboratori d’anàlisis clíniques se situa entre les més validades dins de les disponibles en el mercat, comptant amb sistemes modulars avançats en una cadena robotitzada que integra totes les etapes del procés analític que inclou potents sistemes de mesura.

Per al responsable d’aquest Servei d’anàlisis clíniques, Francisco Miralles, l’obtenció d’aquesta certificació suposa “un important repte, incrementat per la situació actual derivada de la pandèmia per COVID-19, sent un aspecte clau la implicació de tota la seua plantilla, molt formada i capacitada”.

Miralles destaca que “amb la certificació s’ha verificat la correcta política de qualitat, en busca de l’excel·lència i millora contínua, orientada cap al pacient per mitjà de protocols basats en l’evidència mèdica i seguretat clínica, a través de l’obtenció d’indicadors que engloben les tres fases del procés analític: preanalítica, analítica i postanalítica” i que contempla tant l’extracció de les mostres, transport i recepció, anàlisi, validació i emmagatzematge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − dos =