Sergi Pérez Serrano, el nou gerent de l'IVAM de tendències ecologistes i pròxim a la cúpula del PSPV

El passat 4 de juliol, l’IVAM va nomenar a Sergi Pérez, antic gerent del Consorci de Residus, nou gerent de l’emblemàtic espai cultural d’art modern de València

Guardar

sergi pérez
sergi pérez

El darrer 4 de juliol -dia en què l'IVAM va aprovar el nomenament del seu nou gerent, encara que no de manera totalment oficial, ja que aquest no va figurar en el DOGV fins al 31 de juliol-, l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) canviava de director. El xativí Sergi Pérez Serrano va ser la persona afortunada que succeirà José Miguel García Cortés, gerent de l'IVAM des del 2014 fins al juliol passat. I tot aquest canvi en la direcció d'aquest espai cultural s'ha produït, casualment, l'any en què se celebra el 30é aniversari de l'emblemàtic museu.

EL GERENT

Sergi Pérez, natural de Xàtiva, segurament es convertisca en el gerent més jove de la història de l'IVAM amb els seus 35 anys. A més, aquest jove llicenciat en la Universitat d'Oxford i lligat al PSPV, complia tots els requisits per a aquest lloc: titulació universitària superior, solvència acadèmica professional i tècnica, experiència en l'acompliment de llocs de responsabilitat en la gestió pública o privada, capacitat de lideratge... És a dir, una persona formada en les branques de comunicació i política que, al seu torn, siga capaç de dominar diferents llengües.

Pérez Serrano, a la seua primerenca edat, ja ha ocupat anteriorment un lloc de lideratge comparable al de gerent de l'IVAM: gerent de COR (Consorci de Residus), una espècie d'associació d'associacions ecologistes que gestiona la transferència, tractament, valorització i eliminació dels residus de 93 municipis de les comarques de la Safor, la Vall d'Albaida, la Costanera, el Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents-Aiora. Així comunicava Pérez des del seu Twitter que ocuparia la gerència de l'IVAM, al mateix temps que s'acomiadà de COR:

EL CONTRACTE

Sergi Pérez, segons la convocatòria del procés de selecció, s'ha vinculat a l'entitat cultural per un contracte d'alta direcció, amb un règim de dedicació exclusiva i unes retribucions equivalents a les previstes en les corresponents lleis de pressupostos de la Generalitat per a cada exercici.

La selecció de l'actual gerent del museu s'ha dut a terme atenent els principis i criteris enumerats en la normativa de regulació, limitació i transparència del règim del personal directiu del sector públic instrumental del Govern valencià, anteriorment detallats. Pel que sembla, aquest jove xativí format a Oxford complia tots aqueixos requisits que el consell rector de l'IVAM demanava (carrera universitària, idiomes, solvència professional, capacitat de lideratge, experiència en gestió pública o privada...).

EL MUSEU

L'IVAM, per a qui no el conega, ha passat les seues millors i pitjors èpoques durant aquestes tres dècades de vida. Als seus trenta anys, aquest espai cultural està passant per un bon moment, un moment en el qual irromp una nova gerència que, tal vegada, faça les coses diferents. Pot ser que López confeccione un programa que s'encarregue d'acostar l'art modern que acull l'IVAM a un públic que no sol anar als museus. Però per a conéixer les primeres decisions del nou director haurem d'esperar, almenys, un parell de mesos.

Mentrestant, encara podem gaudir de les exposicions que acull aquest emblemàtic espai cultural, de les quals destaquem 'Equip crònica: mirant-se en l'espill de les avantguardes', 'Fernand Léger i la vida moderna', 'Matèria, espai i temps. Julio González i les avantguardes','L'esperit d'una època: Ignacio Pinazo en la col·lecció de l'IVAM' o 'Temps convulsos. Història i microhistòries en la col·lecció de l'IVAM'.

Arxivat a:

Destacats