25n
25N
25N

Campillo demana "calma" a PP i diu que es desinfectaran zones infantils atenent autoritats sanitàries

El vicealcalde de València destaca que els xiquets no podran anar encara a aquests espais malgrat autoritzar-se les seues primeres eixides

Campillo demana "calma" a PP i diu que es desinfectaran zones infantils atenent autoritats sanitàries
22/04/2020 -

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana a la ciutat, Sergi Campillo, ha demanat aquest dimecres “calma” i “sentit comú” al grup municipal del PP després que haja sol·licitat que el consistori “s’anticipe a la fase de l’estat d’alarma en la qual els xiquets podran eixir al carrer i als parcs i jardins sota la supervisió d’un adult i en unes condicions que s’hauran de regular” i duga a terme la desinfecció d’aquests espais.

Així mateix, Campillo ha indicat als ‘populars’ que aquesta tasca es farà seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i usant els productes que aquestes especifiquen per a això enfront de la pandèmia de la Covid-19. El responsable municipal ha ressaltat també que els menors no podran anar encara a aquests espais d’esbarjo malgrat autoritzar-se les seues primeres eixides a partir del pròxim cap de setmana.

“Davant la proposta del PP que es desinfecten zones infantils i parcs i jardins de la ciutat abans de la seua obertura, volem fer una crida al sentit comú perquè, precisament, si hi ha en aquests moments una zona segura a la ciutat de València són els parcs i jardins, que han estat tancats durant un mes”, ha exposat Sergi Campillo en declaracions a Europa Press.

Així mateix, ha ressaltat que les zones infantils de la ciutat porten també un mes sense ser usades. “No hi ha cap evidència científica que diga que el virus pot sobreviure durant tant de temps fora del cos humà. Es parla de què depenent de la superfície pot ser viable des d’unes poques hores fins a diversos dies però en cap cas durant quatre setmanes com seria el cas dels parcs i jardins de la ciutat”, ha agregat.

El vicealcalde ha avançat que l’equip de govern local que conformen Compromís i PSPV ha decidit davant la proposta del PP presentar una “moció alternativa” per a des de l’Ajuntament de València dirigir-se “a les autoritats sanitàries” amb la finalitat que determinen “quin és el règim de desinfecció que ha de fer-se, especialment en les zones de parcs infantils”.

Referent a això, Campillo ha comentat que “a diferència de la neteja i la desinfecció de papereres i contenidors o de l’aigualeig dels carrers, sembla lògic que el virucida no puga ser el mateix” que s’usa.

“En el primer cas usem lleixiu diluït i això pot presentar problemes en zones infantils en les quals els menors poden portar-se després les mans a la boca o poden fer altres accions o ingerir accidentalment el lleixiu diluïa”, ha assenyalat el responsable municipal, que ha apuntat que llavors es podria “tindre també un problema de salut”.

En aquesta línia, el vicealcalde ha insistit que l’Ajuntament de València es dirigirà al Ministeri i a la Conselleria de Sanitat, com a “autoritats sanitàries, perquè dictaminen quin és el millor sistema per a desinfectar les zones infantils una vegada obertes”.

“DISTÀNCIA SOCIAL”

Després d’això, ha recordat que “el que es permetrà ara, a partir del dia 27” per als xicotets són “passejos amb els progenitors que en cap cas suposaran anar a les zones de jocs infantils”, tenint en compte que “a més s’ha de respectar la distància social”.

“Per tant, una mica de calma, una mica de sentit comú i també respecte a l’àmbit de decisió de cadascun. La metodologia de com desinfectar les zones infantils i la freqüència, la determinaran les autoritats sanitàries. Així ho demanarem des de l’Ajuntament de València”, ha insistit Sergi Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + dos =