25n
25N
25N

Serenates 2020 emet el primer concert gravat per al festival en La Nau a càrrec de La Remembrança

Serenates 2020 emet el primer concert gravat per al festival en La Nau a càrrec de La Remembrança
24/06/2020 -

El festival Serenates, que organitzen cada any la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Esport i l’Institut Valencià de Cultura, estrena aquest dijous 25 de juny el primer concert gravat ‘ex professo’ per a aquesta 33a edició, que se celebra en format digital a conseqüència de la situació de pandèmia provocada per la Covid-19. El concert serà a càrrec de la Remembrança i s’emetrà a les 20.00 hores pels canals YouTube dels coorganitzadors, el Centre Cultural La Nau i l’Institut Valencià de Cultura, i MediaUni.

Sota el títol ‘Venècia-Júpiter’, La Remembrança interpretarà un concert en dues parts dedicat a l’obra de Vivaldi i de Mozart. Una primera, ‘Venècia’ o el reclam dels ocells, que se centrarà en el compositor venecià Antonio Vivaldi i les seues inspirades melodies amb els concerts RV95 ‘La pastorella’ i el cèlebre RV90 ‘Il dardellino’ (‘El rossinyol’). En tots dos destaquen motius de caràcter bucòlic, inspirats en la imatge d’una naturalesa que, amb la sonoritat de la flauta, imita el cant del rossinyol amb realisme.

La Remembrança finalitzarà l’espectacle amb l’última simfonia de Wolfgang Amadeus Mozart, la número 41 en Do Major K 551, denominada ‘Júpiter’.

Són membres d’aquesta formació musical Paco Varoch, flauta i flautí (Mahler Chamber Orchestra i Orquestra de la Comunitat Valenciana); Olatz Ruiz (ConcertgebowOrkest Amsterdam) i Carles Civera (Orquestra de la Comunitat Valenciana i Munic Philharmonic), violins; Liliana Fernández (Orquestra de la Comunitat Valenciana), viola; Salvador Bolón (Orquestra de la Comunitat Valenciana i London Symphony Orchestra), violoncel; Ángel Martínez (Orquestra de la Comunitat Valenciana), contrabaix; i Adrià Gràcia (Musik Académie Basel), clavicémbalo.

La impossibilitat de reunir públic en el claustre de La Nau ha fet de Serenates 2020 una edició històrica que per primera vegada se celebra en format digital, del 24 de juny al 3 de juliol, amb l’emissió de sis concerts gravats ‘ex professo’ per a aquest festival i altres quatre que corresponen a concerts i material registrat en edicions anteriors.

Els 10 concerts gratuïts es traslladen així als canals YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (http://www.youtube.com/c/centreculturallanauuv) i de l’Institut Valencià de Cultura (https://www.youtube.com/channel/ucxpbgspyjrt_bzvwqjiqlta), coorganitzadors del festival, i MediaUni (http://mediauniweb.uv.es/serenates2020/?tag=serenates2020). Tots s’emetran a les 20.00 hores a través d’aquests canals, des d’on a més es podrà recuperar el concert amb posterioritat.

Serenates 2020 compta també amb la col·laboració i patrocini de la Diputació de València, l’Ajuntament de València (Cultura, Joventut i Festes), Palau de la Música, Fundació Banc Sabadell, Caixa Popular, EASD València i Clement Pianos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + dos =