25n
25N
25N

Serenates 2019 acaba amb tres concerts inclosos al festival Polirítmia

Es tracta dels espectacles d’Eliseo Parra i Las Piojas en Costura, ‘De banda a banda del Mediterrani’ i ‘Sis veus: els dies i les dones’

Serenates 2019 acaba amb tres concerts inclosos al festival Polirítmia
04/07/2019 -

El festival Serenates, organitzat per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, acaba l’edició de 2019 aquest cap de setmana amb tres concerts, que formen part de la programació del festival Polirítmia.

Els concerts són gratuïts i tindran lloc a la plaça del Patriarca de València.

El primer concert, el divendres 5 a les 21.30 hores, serà el d’Eliseo Parra i Las Piojas en Costura. Eliseo Parra comença la seua trajectòria a Barcelona als circuits de ‘jazz’ i col·labora també amb autors de la nova cançó. En 1983 s’estableix a Madrid i comença a investigar sobre la música tradicional castellana. Funda el grup Mosaico i grava amb aquest dos discs; el primer és un homenatge al repertori del folklorista castellà Agapito Marazuela i el segon un disc de composicions pròpies d’inspiració tradicional.

A més d’exercir com a intèrpret, Eliseo Parra ha fet treball etnològic de camp, del qual han nascut diversos llibres. Finalment, cal destacar la seua tasca docent com a professor de percussió i cant tradicional. El grup d’estudiants es va batejar com Las Piojas en Costura i en formen part mestres, infermeres, metgesses, funcionàries, estudiants, jovenetes, jubilades… i fins i tot músics.

El concert que presentarà en Serenates i Polirítmia mostra aquest treball i és un agraïment a aquestes alumnes que mostren com la tradició musical es perpetua entre la gent comuna, fora dels escenaris, fora del negoci de l’art, amb la gent del poble.

El segon dels concerts, el dissabte 6 a les 20.00 hores, porta per títol ‘De banda a banda del Mediterrani’ i uneix Pep Gimeno Botifarra i Ahmed Touzani, el primer amb veu i percussió i el segon amb la veu i el violí.

Ja fa uns quants anys que el músic marroquí Ahmed Touzani, nascut a Tànger, va arribar al Genovés, carregat amb el seu violí, el seu llaüt, la seua veu i el domini de la música popular del seu país. Ara, després que ell i Pep Gimeno Botifarra entraren en contacte, i fruit d’un temps de treball i de coneixement dels respectius repertoris, ens ofereixen ‘De banda a banda del Mediterrani’, un espectacle en el qual descobrirem les increïbles similituds entre la música de les ribes nord i sud del Mediterrani.

El tercer i últim concert del festival serà diumenge 7, a les 21.30 hores, sota el títol ‘Sis veus: els dies i les dones’. ‘Els dies i les dones’ és el segon projecte del grup Sis Veus, una formació integrada per Eva Dénia, Maribel Crespo, Merxe Martínez, Patxi Ferrer, M. Amparo Hurtado i Lola Ledesma, totes elles valencianes, procedents de diversos camps de la música, però especialment de la música tradicional valenciana.

‘Els dies i les dones’ és un projecte en el qual la música tradicional i la poesia es tornen a trobar. Peces populars arranjades per a l’ocasió amb textos molt acurats que les actualitzen, juntament amb temes originals d’inspiració tradicional. Tot al servei d’una història que situa la dona en les etapes diferents del cicle de la vida. Els poemes de Lola Andrés entrellacen les cançons i estructuren el conjunt.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

museo etnologia
ficcions 2019-2020