caixa popular

La sequera a la Comunitat Valenciana podria agreujar-se en el pròxim trimestre

Les prediccions de l’AEMET auguren un hivern càlid i amb escassetat de pluges

La sequera a la Comunitat Valenciana podria agreujar-se en el pròxim trimestre
06/11/2017 -

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha publicat la seua predicció trimestral, que correspon als mesos de novembre, desembre i gener. Unes prediccions encara primerenques, però en les quals s’aprecia que, després d’una tardor marcada per la sequera i les altes temperatures, l’hivern que ens espera a la Comunitat Valenciana tampoc serà molt diferent.

I és que d’acord amb la publicació d’AEMET, l’hivern es presenta amb pluges escasses, així com amb un clima càlid. Tant és així, que s’estima que el termòmetre oscil·laria entre els 12,5 i els 14 graus en la regió valenciana. Com és lògic, les temperatures baixaran a mesura que es vaja acostant cap d’any, però les temperatures seguiran sent elevades respecte a altres anys. De fet, les prediccions mostren que tan sols existeix un 10% de probabilitats que el clima siga fred durant el pròxim trimestre.

D’altra banda, l’Agència Estatal de Meteorologia també ha realitzat les seues prediccions de pluja, i tot apunta al fet que la situació no millorarà. En aquest sentit, l’AEMET assenyala que existeix un 60% de probabilitats que aquests mesos d’hivern siguen secs a la Comunitat Valenciana, enfront d’un 25% de probabilitats que siguen humits. Unes prediccions alarmants tenint en compte l’escassetat d’aigua en els embassaments. Però a més, si les precipitacions a l’hivern, en la nostra ciutat, solen oscil·lar entre 74 i 160 litres per metre quadrat, es preveu que les pluges que es produïsquen estaran en la zona baixa d’aquest interval.

Unes dades preocupants que podrien agreujar la situació de sequera que es viu en la nostra comunitat. D’acord a les últimes dades del Ministeri de Medi ambient, la conca del Segura té les reserves d’aigües més esgotades de tota Espanya, amb els seus pantans a tan sols un 14,2% de capacitat, a la qual li segueix els embassaments de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que es troben al 25,6%.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018