25n
Orgull
Orgull

Xirivella renova l'enllumenat i la senyalització de la seua zona industrial

Els canvis comportaran un estalvi energètic d’entre el 70% i el 80%

Xirivella renova l'enllumenat i la senyalització de la seua zona industrial
01/08/2018 -

El Polígon Industrial Verge de la Salut serà la localització afectada per aquesta renovació, en la qual es duran a terme una sèrie de mesures d’eficiència energètica basades en la implantació i desenvolupament de solucions eficients i innovadores per al seu enllumenat públic. Aquests canvis comporten, a més, actuacions necessàries per al canvi, repintar i millora del sistema de senyalització del polígon.

Tal com assenyala l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, “des de l’Ajuntament volem seguir invertint en el polígon amb la finalitat de crear un espai més atractiu amb millors condicions, ja que es tracta d’un espai indispensable per a l’economia de Xirivella”. Aquesta renovació compta amb una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), impulsada per la Conselleria d’Economia Sostenible i Sectors Productius, de 113.140,55 €, els quals es dividiran dos pressupostos, un de 42.336,49 € per aquest 2018 i altres 71.804,06 € per 2019.

Entre els canvis previstos es troben la substitució de l’enllumenat actual, compost per un sistema obsolet d’il·luminació mitjançant descàrrega de vapor de mercuri per la tecnologia LED, la qual cosa repercutirà amb un estalvi energètic de fins a un 80% respecte de l’actual sistema. D’altra banda, també es planteja el canvi dels elements de senyalització vertical per uns altres d’alumini, alhora que es vol repintar la senyalització d’abalisament de tot el polígon.

D’aquesta manera, Xirivella s’acosta una mica més al seu objectiu de ciutat respectuosa amb el medi ambient, ja que, tal com explica Barberà: “el juliol de 2010, el nostre consistori es va adherir al Pacte de les Alcaldies per la lluita contra el canvi climàtic, i adquirim el compromís de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 40% l’any 2030. Tenim com a objectiu disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle associades al consum energètic de l’actual instal·lació, així com reduir els nivells d’il·luminació en els vials públics”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 1 =