25n
25N
25N

València anuncia el nou model de ciutat: els carrers a 30 km/h predominen

Ja estan instal·lades els senyals de ‘València ciutat 30’ en tots els accessos a la ciutat

València anuncia el nou model de ciutat: els carrers a 30 km/h predominen
27/06/2019 -

València ja és una ciutat 30. Des que el passat mes de juny entrara en vigor la nova Ordenança de Mobilitat, són molts els carrers de la ciutat que han rebaixat el seu límit de velocitat fins als 30 km/ h. Concretament, aquells carrers d’un únic carril o un per a cada sentit, estrets i amb menys visibilitat. El que es tradueix que tots els barris de la ciutat compten ja amb una majoria de carrers limitats.

Com en el seu moment explicaven des de la regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, “es tracta d’aconseguir una ciutat més amable i sostenible“, que a més seguisca la línia en la qual s’ha estat treballant en aquests quatre anys, gràcies a la creació de l’anell ciclista o a l’impuls del transport públic.

D’aquesta manera, en les entrades a la ciutat ja es poden veure els senyals que avisen del nou model de ciutat que ja està en funcionament. ‘Benvinguts, València ciutat 30’ deixa clar que als carrers d’un carril per sentit, el límit de velocitat es fixa en 30 km/h. En aquest sentit, continuen mantenint el límit a 50 km/h les grans avingudes i els “carrers troncals amb espai i visibilitat suficient”.

El límit a 30 ja s’havia establit en determinats districtes de la ciutat, com a Ciutat Vella, amb l’objectiu de pacificar el trànsit rodat. No obstant això, sí que suposa un important canvi per a altres barris com Russafa on, per la fesomia dels seus carrers, pràcticament en la totalitat del barri es prohibirà circular a més de 30 km/h.

Aquest canvi, a més, facilita el desplaçament per la calçada dels usuaris que opten per mitjans de transport més sostenibles, com les bicicletes o els patinets, que podran fer ús de les zones 30 per a moure’s per la ciutat.

València continua apostant per una mobilitat que, a més de pacificar l’entorn, treballa per a aconseguir la reducció d’accidents de trànsit desenvolupant un model de ciutat segura i amable, que, a més, vaja de la mà de les indicacions de la Direcció General de Trànsit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + divuit =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell