25n
25N
25N

Violinistes de set països passen a la semifinal de CullerArts

Violinistes de set països passen a la semifinal de CullerArts
15/09/2020 -

Huit jóvens promeses del violí procedents de Hong Kong (Xina), l’Argentina, Letònia, Ucraïna, Rússia, França i Espanya es disputaran demà el passe a la final del dissabte 19 de la II edició del Concurs Internacional de Violí CullerArts.

El jurat qualificador del concurs va dictaminar ahir en la fase eliminatòria els participants que actuaran per guanyar-se la plaça en la gran final, que tindrà lloc en el marc d’un concert extraordinari junt amb l’Orquestra de València.

Els aspirants a emportar-se la victòria en aquesta edició són les espanyoles Carla Alonso i Sara Valencia, l’argentí Martín Buchalter, el letó Jevgenijs Cepoveckis, l’honkongués Matthew Chin, l’ucraïnés Roman Kholmatov, la francesa Magdalena Sypniewska i la russa Taisiya Zinova.

Els membres del tribunal han volgut felicitar i agrair a tots els participants que no han superat aquesta fase per l’esforç i dedicació que han posat per a preparar-se per a aquest concurs i els han animat a seguir endavant, ja que una vegada més a certificat el gran nivell dels i les violinistes inscrits en l’edició d’enguany.

El regidor d’Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete, ha destacat que la jornada d’ahir va ser un gran èxit per la qualitat de les audicions de cada participant. A més, ha assenyalat que serà la semifinal més internacional possible amb representació de tres continents.

Alandete ha afirmat que «és un gran espill per als participants, ja que té una gran repercussió arreu del món i que prova de la voluntat d’acostament del festival al gran públic l’Ajuntament de Cullera farà un esforç addicional i retransmetrà en streaming la final».

Semifinal

La semifinal serà en dos torns, un de matí i un de vesprada. Aquesta prova consistirà en la interpretació amb acompanyament de piano de peces de W. A. Mozart, L. V. Beethoven i de peces virtuoses de compositors com A. Bazzini, W. H. Ernst o N. Paganini, entre d’altres.

Cal assenyalar que els qui no passen aquesta fase rebran un premi consistent en cinc bosses d’estudi amb una dotació econòmica de 500 euros per a cadascun.

L’entrada per a veure i escoltar les audicions de la semifinal és lliure per al públic i tindrà lloc a l’Auditori Municipal.

L’Ajuntament de Cullera ha implementat mesures extraordinàries de prevenció enfront de la Covid-19 amb motiu de la celebració d’aquest festival internacional seguint les directrius de les autoritats sanitàries. Unes mesures com l’ús obligatori de la mascareta o el gel hidroalcohòlic, l’entrada i eixida de forma gradual i ordenada, l’assignació de butaques o el reforç dels protocols de neteja i desinfecció per tal de garantir al màxim possible la seguretat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =