25n
25N
25N

"No serveix de res que només un 50% de la societat lluite contra la violència masclista"

Foios organitza una setmana d’empoderament de la dona i record a les víctimes

"No serveix de res que només un 50% de la societat lluite contra la violència masclista"
21/11/2019 -

Foios se suma a la lluita contra la violència de gènere amb una programació de xarrades, tallers o teatre pensada per a reivindicar el paper de la dona en la societat i, sobretot, visibilitzar la violència. Així, el passat 19 de novembre, Foios arrancava la seua Setmana pel Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Masclista amb una xarrada organitzada per l’Associació de Dones de Foios i l’Associació Alanna, en la qual es va donar a conéixer el testimoniatge d’una víctima de violència de gènere.

“Les noves generacions han de créixer en igualtat”

No obstant això, al llarg de tota aquesta setmana, les activitats s’han succeït amb l’únic objectiu d’apoderar a les dones i alçar la veu per a dir ‘Prou’ a la violència masclista que és, sens dubte, una de les majors xacres socials del segle XXI. La programació, com no podia ser d’una altra manera, conclourà el pròxim 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Masclista, amb la manifestació i la lectura del manifest a la plaça de l’Ajuntament (12.00 h).

I és que com explica Mónica Chirivella, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Foios, “hem volgut preparar una setmana, en col·laboració amb les associacions del municipi, perquè les veïnes, i també els veïns, s’impliquen en l’eliminació de la violència de gènere. Pretenem assenyalar les causes de la violència masclista, però també apoderar a les dones i donar-les les eines perquè elles mateixes puguen reconéixer si estan sent víctimes i puguen eixir d’eixa situació”.

charla-foios-25n

Xarrada organitzada per l’Associació de Dones de Foios i l’Associació Alanna

Però, a més, des de l’àrea d’Igualtat també han volgut posar el focus en els més menuts. D’aquesta manera, aquest dijous, 21 de novembre, a les 18.00 hores, serà el torn del teatre infantil ‘Detectius en acció’, que se celebrarà a la Casa de la Cultura. “L’educació és molt important, i les noves generacions han de créixer en igualtat per a poder erradicar la violència masclista”, assenyala Mónica Chirivella. Així, els personatges de l’obra ‘Detectives en acció’, que es preestrenarà a Foios, viuran situacions de desigualtat i “debatran amb els espectadors per què es donen aquest tipus de casos”. “És un teatre interactiu que, a més, farà reflexionar a les famílies que vinguen a veure la funció“, conclou la regidora d’Igualtat.

Les activitats continuaran el divendres, 22 de novembre, amb la projecció ‘Proxeneta’, que tindrà lloc en el municipi de Bonrepòs i Mirambell. Per a facilitar el trasllat dels veïns i veïnes, des del Consistori posaran autobusos.

El cap de setmana, Foios continuarà amb les reivindicacions tant amb el taller d’apoderament ‘Som deesses’ – 23 de novembre a les 18.30 hores a la Sala d’Actes -, com amb la vigília per les assassinades, un dels actes més solemnes d’aquesta setmana que tindrà lloc en la mitjanit del diumenge, 24 de novembre, a la plaça de l’Ajuntament. Durant la celebració d’aquest acte, s’encendrà un ciri per cadascuna de les dones que han sigut assassinades víctimes de la violència masclista.

La lluita contra la violència de gènere és cosa de tots. I és que com assenyala Mónica Chirivella, “hem d’estar tota la societat implicada, tant homes com dones. No serveix de res que només un 50% de la societat lluite, sinó que és necessària la implicació de tots i totes”. Per això, afig, “tots els homes feministes que vulguen lluitar per la Igualtat estan més que benvinguts perquè eixa és l’essència del feminisme, una societat en igualtat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 1 =

caixaontinyent
paterna