25n
25N
25N

L'urbanisme, peça clau per a recuperar l'espai públic per a la ciutadania

La plaça de l’Ajuntament acull l’acte central de la Setmana de l’Urbanisme amb tallers, jocs i concerts per a totes les edats

L'urbanisme, peça clau per a recuperar l'espai públic per a la ciutadania
16/11/2019 -

La ciutat de València està immersa en la celebració de la Setmana de l’Urbanisme 2019. Una segona edició que, sota el lema ‘València, espai vital’, ha dinamitzat els diferents barris de la ciutat, implicant la ciutadania, recuperant l’espai públic per al vianant i, a més, mostrant la importància de l’urbanisme per a millorar la qualitat de vida a la ciutat. Tot això, amb una infinitat d’activitats que han anat des de jocs al carrer, sopars a la fresca i presentant propostes que canviaran el concepte actual de ciutat.

Les places Rojas Clemente o la d’Arquebisbe Olaechea del barri de Sant Marcel·lí, recentment convertida en zona de vianants, han sigut alguns dels espais protagonistes. No obstant això, aquest cap de setmana, la celebració de la Setmana de l’Urbanisme continua tant en la plaça Llorenç de la flor en el barri del Cabanyal, com en la plaça de l’Ajuntament, que serà l’escenari de l’esdeveniment central al llarg de tot aquest dissabte, 16 de novembre.

Sens dubte, una de les iniciatives que més ha cridat l’atenció, i que s’ha presentat en el marc de la Setmana de l’Urbanisme, ha sigut la creació de la primera superilla de València, que se situarà en el districte d’Extramurs. Concretament, s’habilitarà en la intersecció entre el carrer Calixt III i Palleter, en una zona pròxima a un col·legi del districte. Així, com ha explicat la regidora de Desenvolupament Urbà i vicealcaldessa, Sandra Gómez, aquesta zona es convertirà en un ampli espai per als vianants “l’ús del qual es decidirà amb un procés participatiu que se celebrarà a principis de 2020”.

“El nostre objectiu és que els carrers no siguen carrils, sinó espais pacificats que conformen un entorn segur i comunitari”, ha recalcat Gómez. I és que aquesta experiència pilot, que pren exemple de les superilles de Barcelona, convertirà els carrers Calixt III i Palleter en espais per als vianants, donant pas a “un increment de les zones verdes, àrees d’oci gratuït, espais culturals o iniciatives comercials. Tot això comptant amb la participació dels veïns i veïnes de la zona”.

D’aquesta manera, com s’aprecia en la imatge, en el centre, es troba l’encreuament entre aquests carrers. Per elles no podrà circular cap cotxe -s’adaptaria en cas de garatges-, igual que al carrer Padre Rico -paral·lela a Palleter-. Mitjançant mobiliari urbà es marcarà el perímetre de la primera superilla de València.

Jocs, carrera d’obstacles i música en directe a la plaça de l’Ajuntament

Al llarg d’aquest dissabte, 16 de novembre, la plaça de l’Ajuntament de València acollirà l’esdeveniment central de la Setmana de l’Urbanisme. Actuacions musicals per a totes les edats, construcció i creativitat a través dels videojocs i, fins i tot, una carrera d’obstacles t’esperen en el cor de la ciutat des de les deu del matí fins a la una i mitja de la matinada.

plaza-Llorenç -la- FlorEl fermall d’or a la Setmana de l’Urbanisme de València 2019 es posarà en el barri del Cabanyal. El diumenge, 17 de novembre, de 17.30 a 21.00 hores, la plaça Llorenç de la flor s’ompli de vida amb tallers infantils, una nova cita de sopar a la fresca i, finalment, un monòleg gratuït, que posarà la nota d’humor a la nit.

Programació Setmana de l’Urbanisme de València per al cap de setmana

Dissabte, 16 de novembre – Plaça de l’Ajuntament

10.00 a 20.00 h. Tallers i activitats

– Pensem la plaça: oportunitat per a pensar col·lectivament en la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament.

– Gaming creatiu: activitats creatives amb videojocs tan populars com Fortnite o Minecraft.

– Crazy Warrior: carrera d’obstacles per a totes les edats (a partir de 5 anys).

11.00 h. Concert per a bebés de 0 a 16 mesos

11.30 h. L’esmorçaret: els millors entrepans de bars tradicionals

12.30 h. Astral Kids: espectacle rock amb diversos tallers

16.30 h. Actuació de Laraia 4tet

18.00 h. Concert de ‘El tío de la careta’

19.30 a 1.30 h. Sessió de Dj’s.

Diumenge, 17 de novembre – Plaça Llorenç de la Flor

17.30 h. Tallers infantils

– La teua ciutat ideal

– Juguem al carrer

20.00 h. Mini disc

21.00 h. Sopar a la fresca (l’organització posarà coses per a picar i la beguda) + monòleg gratuït

A més, el diumenge a les 11.00 hores: Visita guiada per la intervenció de consolidació estructural, no finalista, de l’antic Monestir de S. Vicent Màrtir que estava en ruïnes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 6 =

lleida 2020
activem alfafar