25n
25N
25N

La Setmana Santa valenciana es presenta restrictiva davant l'arribada de turistes europeus i la quarta onada

La incidència valenciana segueix a la baixa però preocupen mínims repunts, les festes il·legals així com l’arribada de turistes alemanys al territori espanyol amb el marc més restrictiu

La Setmana Santa valenciana es presenta restrictiva davant l'arribada de turistes europeus i la quarta onada
01/04/2021 -

Amb la incidència més baixa de tota Espanya i començant el mes d’abril, es dóna el tret de sortida per a les vacances de Setmana Santa i Pasqua. No obstant això, els valencians que ja veien a l’abril l’oportunitat de l’any per fer una escapada i visitar als seus familiars d’altres comunitats autònomes, s’hauran de quedar a les seues cases per segon any consecutiu, després de l’anunci del Consell de prorrogar el tancament perimetral autonòmic fins al 12 d’abril, de moment.

Com si es tractara d’una paradoxa, els valencians podrem rebre al seu veí alemany, ja que, després de la prerrogativa autonòmica de quedar-se a casa i evitar el mínim contacte social, moltes són les companyies aèries que confirmen l’augment de les seues freqüències en les connexions entre València -o Alacant- i Alemanya per a aquesta Setmana Santa, ja que el país de la canceller alemanya, Merkel, ha tret a la Comunitat Valenciana de la seua llista de zones de risc, per la qual cosa l’arribada d’alemanys al territori valencià no sols està salvaguardat, sinó que la seua arribada no requereix una quarantena però si una PCR negativa abans d’embarcar.

Quant a les mesures, el Consell ja va aplicar el passat 15 de març les restriccions que afectarien la mobilitat fins passades les vacances pesqueres, i entre aquestes trobem quatre eixos de restriccions. No obstant això, mentre unes mesures es relaxen, com aquelles que requeien sobre l’hostaleria, hi ha unes altres que es mantenen igual, però continuen sent el marc restrictiu més dur d’Espanya.

Així, l’hostaleria valenciana pot obrir amb les seues terrasses al 100% i els seus interiors a un terç del seu aforament, amb taules de fins a quatre persones i abaixant la persiana a les 18 hores de la vesprada. De la mateixa manera, els centres esportius i els gimnasos privats poden obrir a un terç del seu aforament i amb un protocol que han estipulat les autoritats sanitàries valencianes respecte a l’ús de vestuaris i dutxes, establint que aquestes dependències hauran de ser individuals i estar tancades.

No obstant això, les mesures més restrictives recauen sobre les reunions socials en domicilis, ja que aquestes només poden ser de persones convivents, però en espais oberts, tant públics com privats, es permet la reunió de fins a quatre persones de diferents nuclis de convivència.

D’altra banda, les restriccions que queden sense cap variació respecte a l’anterior taula interdepartamental del govern valencià, respecte al toc de queda, aquest s’estipula des de les 22 hores fins a les 6 del matí i es mantindrà en vigor, igual que totes les mesures esmentades anteriorment, fins al 12 d’abril, però el president Puig ja ha advertit que “si es produeixen variacions negatives, es farà la revisió de manera immediata”.

Respecte a una de les polèmiques de la setmana, l’ús obligatori de la mascareta s’ha endurit per part del Govern d’Espanya, i ara s’estableix la seua obligatorietat, també a la platja, quan s’estiga prenent el sol o fins i tot durant el bany. No obstant això, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, va explicar en el Consell Interterritorial d’ahir que la Comunitat farà aportacions a la Llei de Nova Normalitat perquè la mascareta no siga obligatòria mentre es prenga el sol i durant el bany de cara a l’època estival, per la qual cosa en les vacances de Setmana Santa, la mascareta continua sent obligatòria en tots els espais independentment de la distància de seguretat.

No obstant això, l’activitat turística i cultural de les ciutats valencianes va cobrant més vida i, a pocs metres de la mítica platja de la Malva-rosa de València, concretament en la Ciutat dels Arts han tornat les activitats aquàtiques. D’aquesta manera, els caiacs, barques i “waterbikes” es podran llogar de nou tots els dies de la setmana encara que les boles d’aigua, més conegudes com “waterballs” hauran d’esperar, ja que s’han retirat per a evitar contagis entre usuaris de l’activitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 14 =