La Setmana Santa sofreix un impacte econòmic negatiu en la Comunitat per segon any consecutiu

Turisme injecta 7 milions d’euros en l’últim mes per a pal·liar les conseqüències de la crisi en el sector

Guardar

semana_santa_valencia
semana_santa_valencia

Els dies festius de la Setmana Santa i de Pasqües estan assenyalats amb una creu en el calendari de sectors terciaris com la restauració i l'hostaleria a la Comunitat Valenciana. Milers de turistes nacionals i estrangers decideixen invertir els seus estalvis en un territori que ofereix diferents possibilitats, tant marítimes com rurals. La Setmana Santa Marinera de València, celebrada en els barris marítims, o els passos d'Oriola, Elx i Crevillent són alguns dels espectacles més atractius durant la festivitat. No obstant això, per segon any consecutiu, el turisme es veurà negativament afectat. L'any passat, les pluges ininterrompudes al llarg de la setmana van provocar la cancel·lació dels passos i l'escurçament de les reserves hoteleres; enguany, la crisi del coronavirus i el consegüent estat d'alarma decretat el 14 de març han impedit qualsevol mena de moviment turístic.

Segons un informe de la Conselleria de Turisme, durant el primer trimestre de 2019 (de gener fins a abril) un total de 2.350.000 turistes estrangers van visitar la Comunitat, amb una despesa mitjana de 100 euros al dia. Un elevat percentatge d'aquests turistes van visitar la Comunitat en dos dels períodes més importants per al turisme: les Falles i la Setmana Santa. La impossibilitat de celebrar cap d'aquestes dues festivitats a causa de la crisi sanitària ha provocat la caiguda d'ocupació turística. L'any passat, a més, la Setmana Santa es va veure afectada per les condicions climàtiques poc favorables i, segons dades del mateix informe, es va registrar una caiguda del 8.2% del turisme nacional en aquestes dates respecte a 2018.

Els hotels, els restaurants i els altres serveis relacionats amb el turisme han d'afrontar per segon any consecutiu la falta de visitants que generen riquesa i llocs de treball. L'abril de 2019, l'Enquesta de Població Activa (EPA) va registrar un total de 265.000 ocupats en la Comunitat en activitats relacionades amb el turisme. Per a fer front a aquesta crisi econòmica en el sector, el conseller de Turisme, Francesc Colomer, va anunciar la injecció de 7 milions d'euros al sector turístic de la Comunitat per a abonar totes les ajudes, convenis i subvencions de 2019 que estaven pendents de pagament. D'aquesta manera s'aconseguia dotar de liquiditat immediata a les empreses i entitats del sector. A més, el conseller ha explicat que "en aquest moment és molt més important que els recursos no siguen retinguts per les administracions i que arriben al teixit productiu", ja que són conscients que "el sector turístic ha estat colpejat d'una manera molt severa".

Arxivat a:

Destacats