25n
25N
25N

Viu la Setmana Santa Marinera

A València Extra, t’informem de tota la programació de la setmana santa a València

Viu la Setmana Santa Marinera
30/03/2017 -

Cada any, la Setmana Santa Marinera inunda de vida i de màgia els carrers del Grau, el Cabanyal i el Canyamelar, però també és el reflex del fervor que senten els ciutadans davant la festa més important dels Poblats Marítims.

Aquesta celebració, que ha sigut declarada com a Festa d’Interés Turístic Nacional, manté, malgrat els anys, la mateixa essència des dels seus orígens. Personatges bíblics en les processons, la ubicació de les imatges de Crist i la Verge en les cases particulars o la Desfilada de Resurrecció són alguns dels elements que fan de la Setmana Santa Marinera una celebració única a Espanya.

Paco Burguera, membre de la Junta Major Setmana Santa Marinera, ens ha explicat com s’estan preparant per a aquests dies. ‘Ja ho tenim tot organitzat. Hui, es presenten, oficialment, les publicacions al poble. I demà, tindrem la lectura del pregó, a càrrec de Pere Fuset. La setmana que ve ja començarà la celebració de la nostra setmana santa. Dijous que ve començarem amb el ‘Retrete’, a les 21.00 hores, en la Parròquia de La nostra Senyora del Rosario’.

Així mateix, en la Setmana Santa Marinera, les diferents confraries realitzen tres actes conjunts. El 13 d’abril, a les 20.00 hores, se celebrarà la processó de la Visita als Sants Monuments, tan sols amb la companyia del so dels tambors.

El següent acte serà el Sant Enterrament, que se celebrarà el pròxim 14 d’abril, i en la qual s’espera la presència del voltant de 4.000 persones entre confrares, personatges bíblics, clavaris i clavariesses i músics. Durant cinc hores, aquesta solemne processó recorrerà els carrers d’aquest barri mariner representant escenes de la Passió de Crist, com l’últim sopar, la flagel·lació, el judici, la sentència, el camí al calvari i la mort.

L’últim acte conjunt serà la Desfilada de Resurrecció, que tindrà lloc el 16 d’abril. Aquest acte, únic en tota Espanya, i en el qual participen totes les germandats, es caracteritza pel seu color, per les flors i per la música.

Paco Burguera ha volgut convidar a tots els ciutadans a formar part de la Setmana Santa Marinera. ‘Animem a tots els valencians al fet que s’acosten, ja que seran benvinguts. Que s’acorden que el Cabanyal, el Canyamelar i el Grau existeixen. Tots els anys ve molta gent de València per a viure la Setmana Santa Marinera, i si enguany comptem amb bon temps, esperem una gran afluència. I als quals no coneixen la nostra festa, també els animem al fet que la descobrisquen perquè els agradarà’.

A València Extra, t’informem de la programació de la Setmana Santa Marinera:

Semana Santa Valencia

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − sis =

museo prehistoria