25n
25N
25N

Setmana de la Dona Pilotari

Setmana de la Dona Pilotari
03/03/2017 -

La Federació de Pilota Valenciana i la Regidoria d’Esports han organitzat la Setmana de la Dona Pilotari, en el marc de la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. El Trinquet Pelayo acollirà els actes programats, tant de raspall com d’escala i corda, així com les propostes que es van dur a terme en la major part dels trinquets de la geografia valenciana.

Així s’ha donat a conéixer hui des de la Regidoria d’Esports. A més, la proposta inclou que, de manera nova, es permetrà l’accés lliure a les dones que vulguen presenciar partides de professionals entre els dies 10 al 18 de març.

La Setmana de la Dona arrancarà el pròxim 10 de març, amb un acte promocional de pilota, amb el que es pretén acostar a aquelles persones que no coneixen de prop aquest esport autòcton, especialment al col·lectiu femení, que tradicionalment ha estat més apartat. La regidora d’Esports, Maite Girau, ha manifestat que des de l’Ajuntament “donem suport a aquesta iniciativa que s’engloba dins d’un dels nostres objectius de donar visibilitat a les dones esportistes”.

El president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, ha subratllat aquest mateix objectiu, en afirmar la voluntat de “donar visibilitat a totes les accions que es fan a favor de la dona, així com el gran nivell esportiu que tenen les jóvens que han decidit jugar a aquest esport.

La cita en el Trinquet Pelayo el dia 10 serà l’acte principal de la Setmana de la Dona. L’accés serà gratuït, encara que caldrà arreplegar les entrades. El programa previst inclou una partida d’exhibició femenina (Nerea de Moixent, Eva María de Rafelguaraf i Cristina de Petrer contra Paula de Tavernes Blanques, Mamen de Meliana i Joana de Vall de Laguar); i una partida d’exhibició mixta (Moltó de Barxeta, Mar de Bicorp, Amparo de Moncada contra Ana de Beniparrell, Sanchis de Montesa i Myriam de l’Alqueria d’Aznar). Exerciran com a dones bones (jutgesses) d’ambdues partides Elvira de Tavernes Blanques i Carol d’Alaquàs .

Com a complement als actes de la Setmana de la Dona es disputarà també un trofeu femení de raspall en el trinquet de Pelai, en el que està prevista la presència d’algunes de les millores jugadores dels campionats femenins. Jugaren quatre equips formats per tres jugadors, que disputaren les dues semifinals el dijous 16 de març, a les 16 hores i 17 hores respectivament; i la gran final, el dissabte 18 de març, als 16.30 hores.

Els equips del Trofeu de Pelai de raspall femení 2017 són:

– Ana de Beniparrell, Mónica de Massamagrell i Marta de Tavernes Blanques.
– Mar de Bicorp, Myriam d’Alqueria d’Aznar i Fanny de Beniarbeig
– Anna Sanchis de València, Victòria de València i Noelia de Beniparrell.
– Anabel de Tavernes Blanques, Amparo de Moncada i Aida de Moixent.

Les partides del dijous 16:

– Ana de Beniparrell, Mónica de Massamagrell, Marta de Tavernes Blanques contra Anna Sanchis de València, Victòria de València i Noelia de Beniparrell

2a semifinal: 17 hores
– Mar de Bicorp, Myriam d’Alqueria Aznar i Fanny de Beniarbeig contra Anabel de Tavernes Blanques, Amparo de Moncada i Aida de Moixent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 4 =